Beltéri ajtó GYIK

Hogy állapítjuk meg egy beltéri ajtó nyitásirányát?

A beltéri ajtók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon , a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Megosztás

Beltéri ajtó kisokos

Hogyan készülnek az üveges beltéri ajtók?

Hogyan készülnek az üveges beltéri ajtók?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a házának belsejét ékesítő berendezések, amelyeket oly természetesnek veszünk, vajon miképp fejlődtek az évek során? Esetleg érdekli, hogy a mai, modern termékek hogyan készülnek? A gyártástechnológiák mindenképp roppant érdekesek lehetnek, ezt bizonyítja a nagy érdeklődés irányukban. Ez a cikk is ilyen igényeket igyekszik kielégíteni, ugyanis most többet tudhat meg arról, miként is készülnek el az üveges beltéri ajtók!

tovább

Gyors, rugalmas, olcsó – ajtó Budapest

Gyors, rugalmas, olcsó – ajtó Budapest

Három jelző, amely egy termékhez kapcsolódik. Ha szorítja az idő, a legegyszerűbb választás nem más, mint a dekorfóliás ajtó Budapest szívében. Mit lehet tudni ezekről a darabokról?

tovább

A modern beltéri ajtó: az MDF ajtó

A modern beltéri ajtó: az MDF ajtó

Sokan nem hinnék, mennyire változatos anyagokból készülhetnek beltéri ajtóink. Manapság már nem csak fát vagy műanyagot, esetleg gyenge faforgácsot tartalmazhatnak ajtajaink, hanem megjelentek újabb anyagok is, mint például a 80-as években virágzásnak induló MDF. Az MDF ajtó ma már az egyik legelterjedtebb beltéri nyílászárónak számít.

tovább

Beltéri ajtók: variációk garmadája

Beltéri ajtók: variációk garmadája

Hangoskodás a szomszéd szobában? Túl hideg a garázs levegője? Nem tudja kitalálni mi rontja el a frissen festett és bútorozott helység összképét? Gondolt már az ajtóra? Ha nem, érdemes lehet a ház ezen nyílászáróit is figyelembe vennie!

tovább

A CPL ajtó

A CPL ajtó

Előfordulhat, hogy még nem találkozott ezzel a kifejezéssel. Azonban biztos, hogy számtalanszor volt már a kezében egy CPL ajtó kilincse, még ha nem is tudott róla. Az ilyen gyártási technológiával készült beltéri ajtók erősek, időtállóak és megbízhatók. Emellett számtalan variációban állnak rendelkezésre, stílus, szín, méret és dekoráció szempontjából. Ideális választás épülő házához, vagy feldobhatja vele meglévő lakását, irodáját.

tovább

Lehetőségek széles tárháza - a festett ajtó

Lehetőségek széles tárháza - a festett ajtó

Mikor nyílászáró vásárlásra kerül a sor, az ember sok esetben nem tudja eldönteni, hogy neki mégis milyen típusra lenne szüksége. Igen sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre a piacnak hála. Létezik CPL-, dekor-, vákuumfóliás, és festett ajtó. Ha valaki nem igazán ismeri a nyílászárók világát, bajban lehet választáskor. Most legyen szó kicsit a festett ajtóról!

tovább

A belső ajtó, mint a kommunikáció eszköze

A belső ajtó, mint a kommunikáció eszköze

Amikor a diákok középiskolások lesznek, magyar nyelvből előbb-utóbb feldolgozzák a kommunikáció témakörét. Megtanulják a kommunikációs folyamat ábráját, annak tényezőit és funkcióit. A funkciók között megtalálhatjuk a kapcsolatteremtő, kapcsolatfenntartó, kapcsolatlezáró funkciót, valamint az esztétikai funkciót. De vajon hogyan lehet a belső ajtó részese a kommunikációs folyamatnak?

tovább

Hogy készül az egyedi beltéri ajtó?

Hogy készül az egyedi beltéri ajtó?

Előbb-utóbb eljön az ideje minden lakástulaj életében, hogy kicserélje a beltéri ajtóit, esetleg újakat szerezzen egy új házba. Ilyenkor természetes az igény, hogy minden tökéletes legyen: a méretek, a színek, a szerelvények, az anyagok - az érzés... mind-mind olyannak kell lennie, amilyet az ember szeretne, hiszen a mai korban már nem kell megelégednünk egy, vagy kétféle termékkel.

tovább

A mesterséges fa diadala: az MDF ajtó

A mesterséges fa diadala: az MDF ajtó

Az asztalosság az egyik legrégebbi szakma a világon, és hatalmas utat tett meg az első ajtóktól, kapuktól a mai kor modern nyílászárójáig. Rengeteg aspektus változott, fejlődtek a szerszámok, a technikák, betört az iparosodás, az automatizálás, nagyüzemi gyártás. Az alapanyagok sem maradtak le, habár ott kevesebb innovációval találkozhatunk. A fa kiállta az idő próbáját, azonban most új kihívója akadt a bútor és nyílászáró gyártásban.

tovább

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

Talán minden háztartás számára ismerős lehet az érzés, amikor látjuk megfakulni az ajtóinkat: fényüket, színüket vesztik, ilyenkor pedig nincs mese, venni kell egy doboz festéket és ecsetet, vagy hívni egy szakembert, hogy fesse újra, csak azért, hogy jövő ilyenkor megismételhessük ugyanezt a folyamatot. Senki nem kedveli ezt, időt és pénzt rabol, de sajnos nem lehet másképp... vagy mégis? Ismerkedjünk meg a festett fehér beltéri ajtóval!

tovább