Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás

A beltéri ajtó ár és ami benne van

 

A beltéri ajtó ár és ami benne van

A mai világban elmondható, hogy az emberek, ha bármit is vásárolni szeretnének, akkor az első dolog amit megnéznek, az a termékek ára. Így van ez akkor is, ha az a termék a ház nagyon fontos eleme, a nyílászáró. A műszaki-, esztétikai szempontok csak a beltéri ajtó árának a megtekintése után kerülnek a figyelem középpontjába. De mit is tudhatunk meg az árból az MDF ajtók esetében?

Abban az esetben, ha az ajtónak, csak mint térelválasztónak a funkcióját kell betöltenie, nincs kitéve erőbehatásnak, nem forgalmas helyre szeretnénk beszereltetni és nem akarunk különösen díszítettet, akkor már az alapáras, olcsóbb kategóriában megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Ebben a kategóriában a tökéletes választás a dekorfóliás ajtó, amely ár/érték arányban az egyik legjobb lehetőség.

A dekorfóliás beltéri ajtó ár alapesetben tartalmazza magát az ajtólapot és az MDF tokot, ami utólag szerelhető és állítható.  Magyar Szabvány szerinti 75/90/100 cm szélességű és 210 cm magasságú ajtóról van szó, mely létezik jobbos- és balos kivitelben.  Küszöb nélküli kialakítású  a tok. Az ajtó borítása 3 mm-es MDF lap, ami papíros felülettel van bevonva; hat színből választhatunk. A belsejében papírrács biztosítja a merevséget, masszívságot.

Megoldható ebből a fajta ajtóból a kétszárnyú- vagy a tolóajtó is, de a szabvány szerinti szélességben. Kérhetünk belőle üveges verziót is, magunk választva bele az üveg mintáját, vastagságát esetleg edzettségét, viszont ezek emelik az alapárat.

Az MDF ajtók esetében elmondható, hogy a műszaki tartalom egyenesen arányos az árral. Választhatunk ellenállóbb felületű ajtót, ha nagyobb igénybevételnek van kitéve. Nedves helyiség ajtajára szellőzőt; hangszigetelő betétet, ha erre van szükség. A tokhoz kétféle küszöböt rendelhetünk pluszban, automatát vagy klasszikus fát. Egyedi méretek is megoldhatók, olyan esetben, amikor a falnyílásunk nem szabvány méretű.

A dekorációs elemek is emelik az árat, mint például a króm csík, az intarziás fafelület, a 3D-s felület, üvegbetétek száma, formája; a kilincs. A színek számát fel sem lehet sorolni, nehogy a variációs lehetőségeket.

Végeredményben elmondható, hogy az MDF beltéri ajtó ára a megfizethető kategóriába tartozik, bármilyen igénynek kell is megfelelniük a termékeknek, de az, hogy a megálmodott ajtónk megvalósul, az megfizethetetlen.

 

vissza