A fürdőszoba ajtó

 

A fürdőszoba ajtó

Lakásunk eme része egyet jelent az intimitással. Itt többnyire egyedül tartózkodunk a magunk meztelen valóságában. Akik építkeznek, akkor erre a helyiségre különös gondot fordítanak, ha pedig használt lakásba költöznek, általában ezt a helyiséget újítják fel először. Gondosan válogatnak a hidegburkolatok között, kiválasztják a megfelelő mosdót, kádat vagy zuhanyzót.

Miért ne lehetnének legalább ennyire válogatósak a fürdőszoba ajtó tekintetében? Szerencsére már széles a spektrum, amiből válogathatnak, legyen szó akár a minőségről, anyagról, kivitelről, típusról, és nem utolsósorban az árról. Akik megelégednek az anyagi vagy esztétikai szempontból is legegyszerűbb csempével, lemezkáddal, valószínűleg egy egyszerű fehér teli kivitelű nyílászárót fognak beszereltetni. Talán úgy gondolják, hogy a fürdőszobának csupán funkcionális szerepe van, úgyis csak saját maguk használják, felesleges ide a nagy rongyrázás.

Nagyobb képzelőerővel megáldott vásárlók már a design összeállításakor gondolnak a nyílászárókra is, hogy azok is passzoljanak az összképbe. Természetesen a teli kivitel mellett itt már más típusú beltéri ajtó is rendelkezésre áll. Nagyon fel tudja dobni a helyiséget egy kis üvegbetét, vagy egy kis krómcsík, amennyiben jól illeszkedik a burkolathoz. Lehetőség van különböző színekben kérni az ajtót, így az a burkolat színével összhangba kerülhet.

A legbátrabbak számára a fürdőszoba ajtó akár biztonsági üveglapból is készülhet. Az üveglapba akár a csempe motívumát is bele lehet maratni, illetve festetni. Természetesen az üveglap különböző felületkezelési eljárás után (savmart, homokfúvott, opálos, mart, festett minták) eltérő mértékben átláthatatlanná válik, így akkor sem kell aggódnia, ha nem egyedül tartózkodik a lakásban fürdőszoba-használat közben.

Döntsön bárhogy is, mindig tartsa észben a rendelkezésre álló lehetőségeket, és inkább várjon egy kis időt a felújítással, vásárlással, de amikor elérkezik az idő, olyan legyen a fürdőszoba ajtó, illetve az egész fürdőszoba, hogy oda mindig örömmel térjen be, akár egy gyors reggeli zuhanyról, vagy egy kényeztető esti forró fürdőről legyen is szó. Érezze jól magát, elvégre a saját otthonában lesz, amit a saját ízlése szerint állított össze!

vissza

Gyakori kérdések

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás