Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Megosztás

A mesterséges fa diadala: az MDF ajtó

 

A mesterséges fa diadala: az MDF ajtó

Az asztalosság az egyik legrégebbi szakma a világon, és hatalmas utat tett meg az első ajtóktól, kapuktól a mai kor modern nyílászárójáig. Rengeteg aspektus változott, fejlődtek a szerszámok, a technikák, betört az iparosodás, az automatizálás, nagyüzemi gyártás. Az alapanyagok sem maradtak le, habár ott kevesebb innovációval találkozhatunk. A fa kiállta az idő próbáját, azonban most új kihívója akadt a bútor és nyílászáró gyártásban.

Ez az anyag nem más, mint az MDF, amiből többek közt kiváló nyílászárók készíthetőek. MDF - nem túl biztató hangzású szó, mondhatnák sokan. Mi ez pontosan? Hogyan lehet belőle ajtót csinálni? Ne féljen, kedves olvasó! Minden kérdésre választ fog kani az alábbiakban.

 

Az MDF anyagról

Annak ellenére, hogy sokan nem tudják mi is ez, rengetegen találkoztak már vele: fűrészporból és műgyantából kevert, alapvetően barna színű matéria, ami táblákká formálva érkezik a gyárakba, további feldolgozásra. Ez a feldolgozás jelenti, hogy elkészül belőle az a termék, amely majd otthonát fogja ékesíteni.

 

Az MDF ajtó jobb a fánál?

A faanyag, mint írtuk, kiállta az idő próbáját, mint az egyik legkitartóbb építési anyag. Ennek ellenére, egyre kevesebb fa nyílászárót látunk, átvette a helyüket az MDF beltéri ajtó. Az okot abban kereshetjük, hogy ez az anyag sokkal takarékosabb, többnyire erősebb, valamint könnyebb a megmunkálása is.

Nem rendelkezik azokkal a természetes gyengeségekkel, amelyek miatt a szakemberek elkezdtek helyettesítőt keresni a fa helyére. Kevésbé veszi fel a vizet, nem hajlamos a deformációra, és ami a legfontosabb, homogén, nincsenek benne gyengébb, és erősebb részek, a lap egésze ugyanolyan keménységű.

 

Jó ajtó készülhet belőle?

A válasz egy természetes, gyors igen. Az MDF ajtó vázszerkezet tartós, a fedőlemezek pedig strapabíróak, főleg miután megkapják a védelmet nyújtó felületkezeléseket. Ezek milyensége típusonként változhat: a legegyszerűbb dekorfóliától a CPL rétegen át, a festékig. A felületek száma hatalmas, és ezek mindegyike kínál extra lehetőségeket arra, hogy személyes igényeinknek megfelelő terméket találhassunk.

Egyetlen dolog közös az összes típusban: az MDF alapanyag és az általa biztosított magas minőség. Hívjon minket bizalommal és mi legyártjuk az Ön által megálmodott MDF ajtót, akár üvegezve, intarziával, vagy fémcsíkkal is.

vissza