Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Az MDF beltéri ajtó a természetvédelem szempontjából

 

Az MDF beltéri ajtó a természetvédelem szempontjából

Most, amikor már jócskán benne járunk a huszonegyedik században elmondható, hogy két részre szakadt az emberek véleménye és kapcsolata a természetvédelemről/természetvédelemmel. Az egyik tábor nem foglalkozik ezzel témával, megmagyarázva, hogy őt bizony nem érinti és amúgy sem tud tenni semmit, még ha akarna sem és amúgy sem igaz. Teljes mértékben tagadják, nem létező-, kitalált dolognak tekintik az éghajlatváltozást és a fajkihalásokat.

Az emberek másik része igenis fontos kérdésnek tekinti a Földünk sorsát és látják a létező problémát. Az, hogy miből is ered náluk a természetvédelem; divatos dolog ez manapság vagy valódi tudatosság és felelőségvállalás, igazából lényegtelen. A lényeg, hogy óvjuk, védjük a természetet, hiszen a jövőnk és az unokáink jövője a jelen cselekedeteinktől függ.  

Hogyan is segít ebben nekünk az MDF beltéri ajtó? Lássuk csak! Mindenképpen szükségünk van időnként arra, hogy beltéri ajtót vásároljunk, vagy házat építsünk, vagy pedig felújítsunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy a beépítendő termék miből készül és mennyire tartós. Ha tartós, strapabíró árút vásárolunk, akkor ritkábban lesz szükségünk újabb cserére, ezáltal is védjük a természetet.

Miért is könyezetbarátabb egy MDF beltéri ajtó, mint a fa társai? Ez magának az anyagának köszönhető. Míg a fa nyílóhoz sok éves fákat kell kivágni, hogy azt a minőséget képviselje, hogy eladható legyen, addig az MDF lapokhoz farostokat használnak fel. A rostok készítéséhez nem szükséges akár több méteres tökéletes minőségű anyag, hanem kis darabokat, fahulladékot is felhasználnak.

További előnye, hogy kevesebb kell belőle, mert a rostokat műgyanta hozzáadásával hőhatás- vagy nagy nyomás alatt préselik össze táblákká. Az MDF beltéri ajtók könnyűszerkezetes technológiával készülnek. Az ajtó két oldalát borítják ezzel a lappal, így még kevesebb faanyag kerül felhasználásra, mint a tömörfa társaiknál.

Tartóssága miatt is takarékosabb, kevésbé vetemedik, megfelelő felület választása mellett pedig a szépsége is sok-sok évig boldogíthat minket.

Tökéletes döntés az ilyen típusú termékek választása, ha fontos számunkra a környezettudatosság. A teljes választékért böngéssze weboldalunkat, ha bármi kérdése lenne, keresse bizalommal munkatársainkat!

vissza