Az utólag beépíthető beltéri ajtó

 

Az utólag beépíthető beltéri ajtó

A 2000-es évek előtt épült épületek túlnyomó többségében még régi típusú, küszöbbel rendelkező nyílászárók találhatóak, amelyek nehezen kezelhetők és szerelhetők. Törődni kell a felület védelmével, időközönként le kell csiszolni, majd festeni őket, és ha nyikorogni kezdenek, jelentős súlyt kell megemelni ahhoz, hogy be lehessen olajozni a szerkezetet.

Ennél jóval egyszerűbb, ha új beltéri ajtót szerzünk be, amely a modern kor által támasztott elvárásokkal szemben is megállja a helyét.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó nagy előnye, hogy a falnyílást nem kell megbontani a beszereléséhez. Régi típusú nyílászárók esetében előfordulhat, hogy minimálisan sérül a fal, miközben a szakemberek eltávolítják a helyéről. Azonban, ha már egy ilyen, új típusú terméket szeretne eltávolítani a helyéről, mert a csere mellett döntött, nem kell törmelékkel és a fal sérülésével számolnia.

Emellett ezek alapanyaga már az MDF, amelyet az igényei szerint szabnak formára az elkészítői. Lehetnek dekorfóliások vagy festettek, könnyebbek lesznek, mint nagymúltú elődjeik, így, ha szeretné megolajozni a zsanérokat, kisebb terhet kell megemelnie, és visszahelyezésnél is könnyebb manőverezni velük.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó beépítése nem vesz igénybe egy napnál többet az előző eltávolításával és az új behelyezésével. A folyamat azzal kezdődik, hogy kiszedik a régi darabot a helyéről. Ezután az új tok első részét rögzítik, amelyet tökéletesen függőleges helyzetbe állítanak, hogy a lap később ne nyíljon vagy záródjon saját magától. Ha ezt elvégezték a szakemberek, utána kitöltik a fal és a tok közti helyet purhabbal, amely rögzíti a falnyílásba. A száradást követően a fölösleget eltávolítják, majd felhelyezik a második részt, végül pedig a nyíló rész is elfoglalja az őt megillető helyet.

Ezekbe a termékekbe táskás pántokat szerelnek. A lap síkjából nem ugranak ki, emiatt a szállításnál és a felhelyezésnél is kisebb a sérülés esélye. A másik „kritikus” pont a kilincs és a kulcslyuk, amelyet már a lap síkján kívül helyezkedik el. Mindkettőre érdemes vigyázni – ezért is szerelik fel őket a megrendelőnél.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó egy remek lehetőség arra, hogy divatos, modern külsőt kölcsönözzön lakása belsejének. Keressen minket bátran kérdéseivel! Állunk rendelkezésére!

vissza

Gyakori kérdések

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás