Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás

Egyre népszerűbb a kétszárnyú beltéri ajtó

 

Egyre népszerűbb a kétszárnyú beltéri ajtó

Furcsa korban élünk. Első kézből tapasztalhattuk a változásokat, főleg azt, ahogy régi, jól bevált eszközöket és tárgyakat és technológiákat lassan kiűzi a piacról az új, modern, de végül mégis egyszerűbb vívmányok. Ezen jelenségnek nagyon érdekes vetülete, hogy ahogy valami eltűnik, népszerűtlenné válik, kis idő elteltével, más formában, de visszatér. Ez történt a kétszárnyú beltéri ajtóval is.

Manapság egy érdekes trend uralja a nyílászárók világát: a modern külső és elgondolás. Minél egyszerűbb, annál jobb, gyorsan elkészül, modern anyagokból. Ez a hozzáállás több olyan terméket is kiszorít a piacról, amelyek nagyon népszerűek voltak régebben, például ilyen a kétszárnyú beltéri ajtó, amely az MDF nyílászárók megjelenésével lassan peremre szorult.

Azonban a technológia utolérte magát, így ez a típus is szép lassan visszakúszott a köztudatba. Mi tette ezt lehetővé? Nos, érdemes az átlagos MDF alapanyagú nyílászárók szerkezeténél kezdeni. Az MDF, vagy Medium Density Fibreboard, egy afféle mesterséges faanyag, amely hatalmas teret hódított magának a huszonegyedik században. Faőrlemény és műgyanta összekeverésével készül, az így kapott anyag pedig habár természetes alapokon nyugszik, mégsem rendelkezik a természetes fa számos kiküszöbölhetetlen gyengeségével.

Ez adja a belső nyílászárók vázszerkezetét, amelybe kerül egy távtartó/merevítő anyag, sok esetben papírrács, vagy lyukfúrt faforgácslap. A burkolat szintén MDF, annak borítása pedig már az Ön igényétől függően lehet vákkumfóliás, vagy festett.

A kihívás az ilyen nyílászárók készítésében, hogy a nyíló könnyebben, biztosabban zár egy belső osztásra, mint egy másik nyílóra, viszont sok esetben ez a belső osztás pontosan útban van, hiszen a teljes nyílás szükséges lenne, bármiféle célból. Ajtóknál amúgy sem túl praktikus belső osztást alkalmazni. Kellett némi idő, mire a modern nyílászárók is elérték azt a fejlettséget, de végre itt tartunk.

De miért is van akkora igény a kétszárnyú beltéri ajtóra? Az ok egyszerű: az a helyiség, ami régen is ekkora nyílászárót kívánt meg, most is ezt igényli. A lehetőség immár adott, ha erre van szüksége, ne habozzon felkeresni munkatársainkat!

vissza