Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Egyszerű, modern, olcsó: minden amit az MDF ajtóról tudni kell

 

Egyszerű, modern, olcsó: minden amit az MDF ajtóról tudni kell

Történelmünk során, ahogy az ember társadalma fejlődött, használati tárgyaink, berendezéseink is mindig egyre modernebbek lettek, sok talán szinte teljesen felismerhetetlenné vált, a formák letisztultak, a trendek jöttek mentek, azonban életünk egy területe alig változott: a beltéri ajtók.

Amíg bútoraink mind formát és méretet váltottak, néha funkciót is, addig ezek a nyílászárók nagyjából változatlanok maradtak. Egy fából készült lemez, ami elhatárol egymástól két helyiséget. Az anyagot sokáig lecserélhetetlennek hitték, hiszen a fém túlságosan nehéz, a műanyag pedig túlságosan idegen. Ezt változtatta meg gyökeresen az MDF ajtó megjelenése.

Mi is az az MDF, és miben különbözik a fától? Meglepő lehet, de nem annyira sokban: az alapanyaga maga a fa, amely őrleményét műgyantával keverik össze, hogy egy olyan anyagot kapjunk, ami egyszerre modern és a természetben gyökerezik. Emellett a népszerűségének oka, hogy kiküszöböli az eredeti anyag szinte minden hibáját, sűrűbb, könnyebb megmunkálni, ez pedig alacsonyabb árakat és hatékonyabb gyártástechnológiát jelent.

Az anyag mellett, a felépítés és a felületkezelés is változott. Az MDF ajtók keretes szerkezetűek, a keretet pedig sok esetben papírráccsal, esetleg lyukfúrt faforgácslappal, vagy styrofoam betéttel hézagolják ki, a távtartás miatt. A végső elem egy MDF lemez, ami elég vastag ahhoz, hogy marásmintákat, krómcsíkozást, üvegezést fogadhasson be. A felületkezelési módszer típustól függően változhat. A fő típusok a következők:

Dekorfóliás: ahogy a neve is mutatja, ezt dekorfólia fedi, szerkezete könnyű, olcsó, habár nem ad sok lehetőséget a konfigurálásra. Gyors, egyszerű, megbízható megoldás.

CPL felület: egy melamin akril réteg kerül az MDF ajtó külsejére, amely rendkívül strapabíró, ütés, valamint kopásálló, kiállva a legtöbb próbát, aminek egy átlagos háztartás alávetheti. Ára több, mint a dekorfóliás terméknek, de magasabb minőséget, és több lehetőséget is biztosít.

Festett: a név magáért beszél! Az ajtó felületére több réteg, jó minőségű festék kerül, amelynél a teljes RAL színskála a vásárló rendelkezésére áll.

De ez még közel sem minden! Az egyes típusokról, azok lehetőségeiről többet is megtudhat honlapunkon, vagy esetleg személyesen, vagy telefonon érdeklődve munkatársainknál!

vissza