Fehér beltéri ajtó

 

Fehér beltéri ajtó

Amennyiben szeretnénk homogén hatású nyílászárókat a házba, vagy csak ezzel szeretnénk kihangsúlyozni a színes falat, a legjobb megoldás, ha fehér beltéri ajtót választunk. Színét sokáig megőrzi, könnyen tisztítható, és hosszú távon sem kell tartanunk a felület sérülésétől.

Miért érdemes a fehéret választani más árnyalatok helyett?

A fehér mindig is az elegancia színe volt, valamint a tisztaságé. Nincs olyan szín, amely mellett ne mutatna jól, így hasznos lehet, ha egy szobát pár éven belül szeretnénk más-más színűre festeni (például gyerekszoba). A ház többi részében is jól mutat, emellett az egyik legerősebb merevítéssel is ez a típus rendelkezik.

A fehér beltéri ajtó - akárcsak a fehér falszín - a legelterjedtebb. Ezek az árak arányosak, mindkét esetben ez a legolcsóbb és legsokoldalúbb választás. Amint valamilyen színárnyalatot szeretnénk, máris kúszik felfelé az ára, mivel az alap festékbe kell belekeverni a színezőanyagot. Minél több ilyen anyagot keverünk bele (így lehet elérni, hogy sötétebb legyen), annál többe fog kerülni a végeredmény.

A felszínen közvetlenül nem a festékkel, hanem egy kemény lakkréteggel találkozunk, ami garantálja a festék tartósságát. Ezen felül nem kell attól tartanunk, hogyha víz éri a felületet, a festék le fog pattogzani – ez amúgy sem történne meg ilyen esetben.

Miért van szükség a lakkra?

A fehér beltéri ajtó váza MDF anyagból készül, amely faőrleményt tartalmaz. Aki dolgozott már fával, vagy használt már fa nyílászárót ablakként vagy bejárati ajtóként, az tudja, milyen csúnyán meg tud dagadni a szerkezet, és ez sietteti az anyag romlását. A lakkréteg megvédi az anyagot a levegőben található párától, valamint a felmosásnál használt víztől. Ha kosz kerül a felszínre, azt is gondolkodás nélkül lemoshatjuk, mivel nem tudunk kárt tenni az anyagban vízzel és a különböző tisztítószerekkel.

A többi típushoz képest mennyibe kerül?

A piacon megtalálható dekorfóliás és CPL típus után következik, tehát nem ez a legolcsóbb megoldás. Azonban a minősége miatt megéri a plusz ráfordítást, hiszen bármilyen változtatást végrehajthatunk a közelében, tökéletesen illeszkedni fog a megújult környezetéhez.

vissza

Gyakori kérdések

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás