Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás

Hogyan készülnek az üveges beltéri ajtók?

 

Hogyan készülnek az üveges beltéri ajtók?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a házának belsejét ékesítő berendezések, amelyeket oly természetesnek veszünk, vajon miképp fejlődtek az évek során? Esetleg érdekli, hogy a mai, modern termékek hogyan készülnek? A gyártástechnológiák mindenképp roppant érdekesek lehetnek, ezt bizonyítja a nagy érdeklődés irányukban. Ez a cikk is ilyen igényeket igyekszik kielégíteni, ugyanis most többet tudhat meg arról, miként is készülnek el az üveges beltéri ajtók!

Térjünk is a tárgyra! Az üveges beltéri ajtók alatt, a mai, modern technológiákkal készített MDF alapanyagú nyílászárókat értjük. De mi is az az MDF, kérdezhetnénk. Nos, az MDF, vagy közepes sűrűségű farosttábla, egy mesterséges faanyag, amelyet rengeteg helyen alkalmaz az asztalosipar. Faőrleményt kevernek műgyantával, a fa erősségeink megőrzése, valamint gyengeségeinek kiküszöbölése okán. Modern beltéri nyílászáróink ebből vannak.

Elsőként, az MDF-ből keretszerkezetet képeznek, amelyben a hézagokat különféle távtartó anyagokkal töltik ki, ilyen például a papírrács, vagy a lyukfúrt faforgácslap, néhány esetben a styrofoam szerkezeti hab. Ezt terítik le két oldalon egy-egy fedőlemezzel, és voilá, egy a vásárló által kiválasztott burkolati réteg után, kész is a termék. De hogyan válik üvegessé?

Nos, erre a válasz roppant egyszerű: a kívánt mintában kivágják a lapot, kialakítják a helyet a betétnek, majd behelyezik az üveget. Ennél sokkal érdekesebb és sokrétűbb kérdés az, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, ugyanis az üvegünk sokféle lehet. A felsorolás az egyszerű, áttetsző edzett üvegnél kezdődik - ez előírás, csak erős üveglap kerülhet a nyílóba -, de tovább kalandozik kreatívabb vizek felé: lehetőség van savmart, vagyis homályosított, ködösített üvegeket kérni, sőt, esetleg mintás, katedrálüvegeket is, ha az ízlésünk azt diktálja. A lehetőségek hatalmasak!

Az üveges beltéri ajtók méltán népszerű és keresett termékek, amelyek nagy múltra tekintenek vissza, de a modern technológia miatt, mégis a jövő felé kacsintgatnak. Manapság egy nyílászáró nem csupán elhatárol két helyiség között, sokkal inkább vált újszerű műalkotássá, az egyéniség kifejezésévé. Ahány ház, annyiféle ajtó! Ha kíváncsi rá, hogyan mutat egy ilyen ajtó élőben, látogasson meg minket bemutatótermeinkben, és válassza ki az Ön otthonába illő darabot!

vissza