Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Megosztás

Hogyan legyen az egyedi beltéri ajtó dekoratív?

 

Hogyan legyen az egyedi beltéri ajtó dekoratív?

Férfiak és nők is egyaránt törekednek arra, hogy megjelenésükkel üzenjenek a világ számára. Érzéseket, hangulatot, vagy akár a többi emberhez való viszonyulásunkat is kifejezhetjük az öltözködésünkkel. Ha vendéget fogadunk, a lakásunkkal is üzenhetünk: kitakarítjuk, eltesszük vagy elővesszük a személyes tárgyainkat, bemutatva, kik is vagyunk.

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet olyan könnyedén cserélgetni, ezért fontos, hogy a kiválasztásukra nagyon odafigyeljünk. Ha belépünk egy lakásba, sok mindenen megakadhat a szemünk: a függönyön, a bútorokon, vagy épp az asztalon. Miért lennének ez alól kivételek a nyílászárók?

Főleg lakásfelújítás esetén érdemes elgondolkodni egyedi beltéri ajtó beszereltetésén egy, vagy akár több szobánál. Sokféle termék alkalmas erre, de a legnagyobb kreativitást a CPL ajtók valósítják meg. A beltéri nyílászárók világában vannak olyan formázási lehetőségek, amelyet mindegyik típuson végre lehet hajtani, és akadnak olyanok is, amelyek egy-egy termék privilégiumának számítanak.

Előbbiek közé tartoznak a mart minták, amelyek a nyílászárók alapanyagának számító MDF-ből marnak ki. Ezekből sokféle elérhető a megrendelő számára. Egy szűkebb réteg ezek közül önmagába záródó minta (kör, téglalap, stb.), amelyet ki lehet tölteni üveglappal. Itt azzal csavarhatunk egyet a kinézeten, hogy katedrál- vagy savmart üveget rendelünk hozzá. Az utolsó, minden típusra kérhető design-elem a krómcsík, amelyet függőlegesen vagy vízszintesen helyezhetünk el a termék felületén.

A CPL változatoknál van lehetőség ezeken felül egy negyedik változatra is, ez pedig nem más, mint az intarziás megoldás. A múltban ezt fából készült tárgyaknál valósították meg, mikor a felületbe faragott mélyedésbe más anyagból készült mozaik-darabkákat helyeztek. Manapság azt a folyamatot is így nevezik, mikor egy egyedi beltéri ajtó felületén különböző mintákat kevernek a szakemberek.

Rengeteg variáció létezik; azonban két dologra oda kell figyelni: a minták minden esetben egyenes vonal mentén alakíthatóak ki és a száliránynak vízszintesnek vagy függőlegesnek kell lennie. Amennyiben egyedi beltéri ajtó mellett tenné le voksát, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza