Lehetőségek széles tárháza - a festett ajtó

 

Lehetőségek széles tárháza - a festett ajtó

Mikor nyílászáró vásárlásra kerül a sor, az ember sok esetben nem tudja eldönteni, hogy neki mégis milyen típusra lenne szüksége. Igen sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre a piacnak hála. Létezik CPL-, dekor-, vákuumfóliás, és festett ajtó. Ha valaki nem igazán ismeri a nyílászárók világát, bajban lehet választáskor. Most legyen szó kicsit a festett ajtóról!

Mit érdemes tudni róla? Habár keveset hallani róla, igen népszerű terméknek számít a piacon. Nem hiába, hogy szinte bárhol szembetalálkozhatunk vele. Közkedveltségének egyik oka lehet a klasszikus megjelenése.

Belsejében tömör faforgács van, ez adja robusztus tartását, erősségét. A felszínét tekintve, igen hosszas és alapos munka gyümölcse a vevő által megkapott késztermék. Készítése során, a felületet lealapozzák, majd alaposan megcsiszolják ezt követi a festés több rétegben, amíg el nem érik a kellő hatást. Minden új réteg közt megismétlik a csiszolást. A tökéletes hatás eléréséhez, speciális porfújó készüléket használnak.

A szkeptikusokban felmerülhet a kérdés, ha valami ilyen jó, biztos van valami hátránya, főleg a festék terén. Nos, itt ez nem igaz, semmi ilyennel nem kell számolnunk. Ugyanis például ha fehér színt választja a vevő, a beltéri ajtó vásárlása során, a jövőben nem kell majd azon morfondíroznia, hogy vajon mikor kell majd legközelebb festenie.

Az idő múlásával egyáltalán nem fog besárgulni, mindvégig meg fogja őrizni szépségét. Viszont nem csak ez az egy árnyalat áll a vásárló rendelkezésére, más színek közül is válogathat, azonban azon darabok árai, valamivel több. A festett ajtó színénél maradva, szinte bármilyen árnyalatot lehet választani, ugyanis az egész RAL színskála rendelkezésre áll, így a vevő, igazán bő színskálából válogathat.

A színek mellett, lehetőség van felületi marásmintákat igényelni. Jelenleg több mint száz variáció áll rendelkezésére, melyek segítségével igazi egyedi darabokat kaphat.

Amennyiben elhatározásra jutott a termékkel kapcsolatban, kérjük bizalommal keressen fel minket elképzeléseivel kapcsolatban. Szakértő kollégáink szívesen nyújtanak további felvilágosítást az összes nálunk kapható nyílászáró típusról.

vissza

Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás