Mit mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét?

 

Mit mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét?

Ha ez az ajtó beszélni tudna...! Sokszor hangzik el ez a felkiáltás, ami szinte olyan mélyen kultúránk részévé vált, mint a termék, amiről beszél. Ez a dolog rég velünk van, elhatárol minket, elzárja a házunk egyes helyiségeit egymástól, hogy önálló tereket alakíthassunk ki. De valamikor a huszonegyedik század elején olyan paradigmaváltás történt, ami jelentősen megváltoztatta azt, ahogy nézünk erre a termékre: megjelentek az MDF beltéri ajtók.

A természetes fából készült nyílászárók sokáig egyeduralkodónak számítottak a nyílászáró piacon. Ezt a szériát törte meg az MDF anyag megjelenése, ami forradalmat hozott az iparban. Rengeteg típus alakult ki, a legnépszerűbb mégis a CPL ajtó, ennek pedig számos oka van.

Mit adhat ez a típus, amit a többi, a dekorfóliás, festett, a vákuumfóliás nem? A válasz egyszerű: középutat. Olyan minőséget, ami amellett, hogy jó, megfizethető is. Lehetőséget arra, hogy termékünk úgy nézhessen ki, ahogy csak mi akarjuk: kérhetünk marást, dekorcsíkot, különböző anyagmintákat, merevítő belső betéteket - a kipróbált, megbízható papírrács helyett kérhető például egy erősebb, sűrűbb lyukfúrással könnyített faforgácslap, ami még erősebb tartást biztosít.

Szeretnénk fényt beengedni helyiségeinkbe, vagy kilátni a szobából, irodából? Kérhetünk üvegbetétet is nyílászárónk lapjába. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ezt javarészt maga a nevet adó CPL ajtó teszi lehetővé, ami egy laminátum réteg, a nyílászáró felületén.

Egy különleges műanyagból, melamin akrilból készül, rendkívül strapabíró, és szinte teljesen személyre szabható: több mint hatvan féle színből válogathatunk, de elérhetőek speciális minták, úgynevezett intarziák is, amelyek a szálirány változtatásával teszik játékossá a felületet.

Emellett, fontos megemlíteni azt is, hogy ez a rengeteg lehetőség rendkívül jutányos áron lehet a miénk, ráadásul gyorsan, szezontól függően akár két-három hét alatt elkészülhet új termékünk.

Tehát mit is mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét? Semmit. Nem is kellett mondania semmit. Elég volt megelégedéssel és büszkén néznie, hiszen az erényei és az ára mind magukért beszéltek.

vissza

Gyakori kérdések

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Megosztás