Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Utólag szerelhető ajtók a gyakorlatban

 

Utólag szerelhető ajtók a gyakorlatban

Manapság sok lakásban találhatóak utólag szerelhető ajtók, amely gyorsan felszerelhetők, könnyedén tisztíthatók és igen tartósak. Az utólag szerelhető ajtók legfőbb előnye, hogy nem kell már az építkezésnél számolni a beszerelésükkel, elegendő, ha az utolsó elemként kerül be a helyére.

Emellett lakásfelújítás esetében is a borítást le lehet szedni a helyéről, így nem fordulhat elő, hogy festés közben véletlenül összekenjük, valamint így nyerhetünk pár plusz centimétert, ha bútorokat akarunk két helyiség között mozgatni.

A beltéri ajtó két részből áll: lapból és tokból. Ez utóbbi szintén két darabból tevődik össze. A fő elem kerül be először a helyére, amelyet purhabbal rögzítenek, miután ékekkel tökéletesen beigazították.

Ez fontos, mivel a későbbiekben ezen múlik, hogy a lap nem nyílik ki vagy záródik be önmagától. Miután a hab megszárad, rákerül a fedőlap, amelytől széppé és esztétikussá válik.

Napjainkban egyre gyakoribbak az utólag szerelhető ajtók, cégünk is ezekkel a típusokkal foglalkozik. Ennek a rugalmasság, szerelhetőség hiányzott a régebbi típusokból, nehéz volt velük bánni, nehéz volt őket cserélni. Jelenleg is az, hiszen sok háztartásban ezeket az idejétmúlt, szinte ősi típusokat találják a szakemberek, akik a cserét végzik.

Nem véletlen az, hogy szép lassan, a technológiák fejlődésével eltűntek a házakból, teret adva a modern, kevésbé robosztus, minőségét tekintve elődeit mégis magasan túlszárnyaló daraboknak.

A szerelhetőség fontos, ha valamit cserélni, vagy javítani kell. A legideálisabb, ha a szakembernek nem kell még a tokkal, vagy a nyíló rész bumfordiságával is megküzdenie, esetleg újabb, más típusú sérüléseket okoznia, miközben megpróbálja korrigálni az előzőeket.

Senki nem szereti, amikor az asztalos véletlenül leveri a festéket, vagy megsérti a tapétát az ajtó körül, nem igaz? Jobb az olyan megoldás, ami lehetőséget ad a könnyed és biztonságos szerelésre.

vissza