Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás

A magyar beltéri nyílászárók

 

A magyar beltéri nyílászárók

Ha a minőség az elsődleges szempont, de az árakat is lent akarjuk tartani, érdemes MDF anyagból készült beltéri nyílászárókat választani. A fából készült termékek ilyen szempontból nagy szórást mutatnak, mivel találhatóak a piacon silány, de olcsó, vagy jó minőségű, viszont drága darabok.

Ami közös ezekben a típusokban, hogy beszélhetünk egyedi vagy a Magyar Szabványnak megfelelő méretűekről. A régi építésű házaknál általában egyedi méretről kell beszélni, mivel a szabványt elég tágan értelmezték akkoriban. Ma, ha újépítésű ház készül valahol, ott már követik a szabványban leírtakat. Ennek méretei a következők szimpla kivitelnél:

  • 75×210 cm
  • 90×210 cm
  • 100×210 cm

Kétajtós megoldásra is van lehetőség; a szabvány szerint ilyenkor a szélesség változik meg a duplájára (azaz 150, 180 és 200 centiméter). Azonban ezek csak a legáltalánosabb esetek, két szárny esetén lehet variálni a szélességekkel (például az egyik 90, a másik 75 cm).

Az egyedi méretnél bármi előfordulhat, azonban a gyártási folyamatnál az MDF esetében vannak bizonyos korlátok, ami fölé nem lehet menni. Ilyen a magasság (max. 215 cm), a szélesség (max. 110 cm) és a falvastagság (max. 32 cm). Azonban ezért nem kell felárat fizetni.

Cégünk a beltéri ajtók közül az MDF-ből készültekkel foglalkozik. Ez az anyag eléggé rugalmas lehetőségeket biztosít ahhoz, hogy a vásárlók minden igényét kielégítse, ami a beltéri nyílászárók kialakításával kapcsolatos. Legyen fűzöld színű? Gyorsan beszerelhetőre van szüksége? Nézzen ki igazán egyedi módon? Mindegyikre tudunk jó megoldásokat javasolni!

Kínálatunkban egyaránt megtalálhatóak előre elkészített, vagy még megformálásra váró darabok, amelyeket az Ön igényei szerint valósítunk meg. Nézzen szét weboldalunkon, ahol a különböző típusokról találhat átfogó cikkeket, vagy vessen egy pillantást a galériánkra, ahol változatos minták közül válogathat! Akár ötletet is meríthet belőlük.

Ha pedig mérettel kapcsolatos kérdései vannak, vagy nem tudja pontosan lemérni, hogy mekkora beltéri nyílászárókra van szüksége, kérje ingyenes felmérésünket Debrecen területén.

vissza