Gyakori kérdések

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Az intarzia sokszínű világa

 

Az intarzia sokszínű világa

Ha az elérhető színeket vesszük alapul, a legnagyobb választékot a festett ajtóknál tudjuk elérni, azonban ezek egyszínűek lesznek. Viszont ha egy felületen szeretnénk több színt vagy mintázatot megjeleníteni, tökéletes alternatívát nyújt az intarziás CPL ajtó.

Mi is az intarzia?

Már az ókorban is használt díszítési forma, amely folyamán különböző színű és anyagú elemeket használtak fel dekorációs célokra. Ez a napjainkban is tovább él, például a CPL ajtók esetében. Ilyenkor a beltéri ajtó felszínén elhelyezkedő mintázatot módosítják úgy, hogy ezt a hatást elérjék. Sokféle megoldás lehetséges: csak a szálirány elfordításán kívül más mintát is ki lehet választani az alapon kívül.

Ez a minta minden esetben négyszögletes, valamint vízszintes és függőleges irányban párhuzamos a nyílászáró éleivel. Ezen felül a méretük már egészen változatosak lehetnek, a keskeny sávtól a nagy téglalapokig bármekkora. Az elhelyezkedésüknek a fantázia szab határt, el lehet helyezni őket az élek körül keretként, vagy sakktábla mintásan az ajtó teljes felületén.

Megoldható az is, hogy egy keskeny sáv legyen a felszín szélén, így elérve, hogy az ajtó keskenyebbnek tűnjön a valódi méreténél. Azonban a képek sokkal beszédesebbek ebben az esetben, mint a szavak, nézzen szét bátran galériánkban!

A felszínen az intarzia teljesen észrevétlen, olyan, mintha egy anyagból készült volna, holott ez nem így van. A felvitel előtt egyesítik az anyagokat, majd egyszerre kerül fel a fólia az MDF felületre, így a különböző rétegeket pontosan ugyanazok az eljárások érik, mintha külön kerülnének fel. Végeredményben teljesen sima és erőteljessé válik a felület, amelynek kihívás sérülést okozni.

Az MDF-ből készült beltéri ajtók önmagukban is nagyon időtállóak, de egy ilyen felületi kezeléssel sokkal tovább bírják, és dekoratívabbak is, mintha az üres felületét néznénk ennek az anyagnak. Válasszon bátran az intarzia változatok közül, és tegye különlegessé lakását! Amennyiben mégsem nyerte el a tetszését, nézzen szét a többi CPL ajtó változat között, mivel ez az egyik legsokoldalúbb beltéri nyílászáró.

vissza