Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Beltéri ajtó kiválasztása

 

Beltéri ajtó kiválasztása

Ha új helyre költözünk, sok időt töltünk azzal, hogy kiválasszuk a megfelelő bútorokat. Miért lennének kivételek ez alól a lakásban található ajtók? Hiszen ugyanolyan részesei a hétköznapoknak, mint a székek, szekrények.

Először érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen helyre szeretnénk elhelyezni. Van hely, hogy ki lehessen nyitni, esetleg jobb lenne, ha a fal mellé lehetne tolni? Párás helyre fog kerülni, vagy mindkét oldalról teljesen száraz lesz a levegő? Esetleg szeretnénk elegánsan elválasztani a különböző burkolatokat?

Mindent fontos megvizsgálni, mielőtt beltéri ajtó cserére adnánk a fejünket. Amennyiben például más-más burkolatokat szeretnénk a különböző helyiségekbe, érdemes lehet elgondolkodni egy burkolatváltó sínen, amely elegánsan választja el a két teret. Az új típusú beltéri ajtó esetében már nincs szükség küszöbre, így ezzel a megoldással el lehet tüntetni a két felszín közti rést.

Szűk helyekre érdemes lehet toló kivitelt szereltetni. Ez a tér elhatárolására alkalmas, azaz nem légmentes. Ezek a darabok egy sínen mozognak, amely fent van rögzítve és egy burkolat fedi a szemek elől. Lehetőség van tokot kérni hozzá, amely a falnyílás köré épül, de ennek általában esztétikai okai vannak. Ezekre nem szerelnek zárat, de a rendelésnél lehet igényelni, amennyiben szükség van rá.

A zár kérdése is felmerülhet. Kétféle lehetőség közül lehet választani: tollas kulcsú, vagy cilinder betétes zár. Mind a kettő kivitelezhető. Talán itt érdemes megemlíteni, hogy a megrendelésnél szólni kell arról, hogy melyik irányba és melyik oldalról nyíljon a beltéri ajtó.

vissza