Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Megosztás

Beltéri ajtó kiválasztása

 

Beltéri ajtó kiválasztása

Ha új helyre költözünk, sok időt töltünk azzal, hogy kiválasszuk a megfelelő bútorokat. Miért lennének kivételek ez alól a lakásban található ajtók? Hiszen ugyanolyan részesei a hétköznapoknak, mint a székek, szekrények.

Először érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen helyre szeretnénk elhelyezni. Van hely, hogy ki lehessen nyitni, esetleg jobb lenne, ha a fal mellé lehetne tolni? Párás helyre fog kerülni, vagy mindkét oldalról teljesen száraz lesz a levegő? Esetleg szeretnénk elegánsan elválasztani a különböző burkolatokat?

Mindent fontos megvizsgálni, mielőtt beltéri ajtó cserére adnánk a fejünket. Amennyiben például más-más burkolatokat szeretnénk a különböző helyiségekbe, érdemes lehet elgondolkodni egy burkolatváltó sínen, amely elegánsan választja el a két teret. Az új típusú beltéri ajtó esetében már nincs szükség küszöbre, így ezzel a megoldással el lehet tüntetni a két felszín közti rést.

Szűk helyekre érdemes lehet toló kivitelt szereltetni. Ez a tér elhatárolására alkalmas, azaz nem légmentes. Ezek a darabok egy sínen mozognak, amely fent van rögzítve és egy burkolat fedi a szemek elől. Lehetőség van tokot kérni hozzá, amely a falnyílás köré épül, de ennek általában esztétikai okai vannak. Ezekre nem szerelnek zárat, de a rendelésnél lehet igényelni, amennyiben szükség van rá.

A zár kérdése is felmerülhet. Kétféle lehetőség közül lehet választani: tollas kulcsú, vagy cilinder betétes zár. Mind a kettő kivitelezhető. Talán itt érdemes megemlíteni, hogy a megrendelésnél szólni kell arról, hogy melyik irányba és melyik oldalról nyíljon a beltéri ajtó.

vissza