Gyakori kérdések

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás

Beltéri ajtók: variációk garmadája

 

Beltéri ajtók: variációk garmadája

Hangoskodás a szomszéd szobában? Túl hideg a garázs levegője? Nem tudja kitalálni mi rontja el a frissen festett és bútorozott helység összképét? Gondolt már az ajtóra? Ha nem, érdemes lehet a ház ezen nyílászáróit is figyelembe vennie!

A beltéri ajtók nemcsak térelválasztó szerepet töltenek be otthonunkban vagy a munkahelyünkön. Tekintve, hogy „csak közlekedünk rajta”, egy csúnya, unalmas ajtólap akár zavarhatja is a szemünket. Ráadásul, ha nem figyelünk oda, lehet, hogy a nem megfelelő szigetelés engedi át a zajokat, vagy a hőt. Az alábbiakban tekintsük meg, mivel is tömjük be lyukainkat a falon, milyen választék áll rendelkezésünkre.

A beltéri ajtók leggyakrabban fából vagy MDF-ből készülnek. A régimódi tömörfából készültek mindmáig minőséget képviselnek, azonban általában az áruk is igen borsos. Az MDF anyag műgyantával kevert faforgács, mely gazdaságosabb, és egyúttal tartós megoldás. Amennyiben az utóbbi mellett döntünk, tovább válogathatunk festett, dekor, CPL, illetve vákuumfóliás produktumok közt.

A dekor a legolcsóbb, viszont a legkevésbé variálható és nem annyira strapabíró a többihez képest. Tökéletes azoknak, akik beérik egyszerűbb külsővel és nincsenek komolyabb igényeik. A vákuumfóliás megoldás a legdrágább. Igen strapabíró, és a benne levő styroform betét jó szigetelési tulajdonságának hála efféle problémák esetén ideális. A CPL egyfajta középút a kettő között. Esetében választhatunk papírrács (amit a dekor is tartalmaz), illetve lyukfuratolt, vagy tömör faforgács betéteket is.

A külsejüket tekintve variációk tárháza nyílik előttünk. Mindegyik elérhető rengteteg féle színben és méretben, de különféle üveg, vagy fabetétekkel is színesíthetjük testreszabott darabjainkat. Még egyedi mintát is marathatunk. Kérhetjük őket toló, vagy kétszárnyú kivitelben, és akkor még nem vettük számításba a kilincs- és zárfajtákat.

Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy bizonyos megoldások keményebb anyagot igényelnek, ezért dekor termékek nem láthatók el edzett üveggel, illetve a gyártási folyamat is befolyásolhatja a lehetőségeket, így intarziás minta csak CPL típusnál választható.

Megannyi lehetőség nyílik előttünk csupán beltéri ajtók tekintetében, hogy otthonunkat szebbé és kényelmesebbé varázsoljuk. Remélem ezen rövid írás betekintést nyújtott a nyílászárók világába, viszont illik figyelembe venni, hogy a fentiek a teljesség igénye nélkül íródtak. A pontos adatokról és további információkról érdeklődjön a forgalmazóknál!

vissza