Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Megosztás

CPL ajtó versus a való világ

 

CPL ajtó versus a való világ

Minden lakás alapvető része a beltéri ajtó, mivel gyakorlatilag rengeteg igen fontos szerepe van a háztartásban. Első ilyen például a hőtartásuk, hiszen ki szeretne télen a rossz nyílászáró miatt fagyoskodni? További szerepei között van az egyes szobarészek elválasztása vagy ezzel éppen a lakás díszítése, ugyanis ma már sokféleképpen megvalósíthatjuk elképzeléseinket a CPL ajtók segítségével.

Mit érdemes tudni róla?

Ami elsőként érdekelheti a vásárlókat az nem más, mint az ár-érték arány, ami sokakat meglephet, ugyanis a festett társaihoz képest akár 20-30%-al olcsóbban is megvásárolható. A belső kialakításáról érdemes megemlíteni, hogy igény szerint kérhető a belsejébe az alapfelszereltségnek számító papírrács merevítés helyett akár furatolt faforgácslap is.

De mik is ezek az anyagok, és mi a szerepük? Mindkettő térkitöltési és merevítési célokat lát el, hogy igazán erős és masszív terméket kapjunk. Nem kell attól rettegnie, hogy néhány erősebb becsapás (például a huzat által) után, máris tönkremenne. Annyi a különbség a kettő között, hogy a faforgács jobb hangszigetelést, stabilitást biztosít, de ezzel párhuzamosan természetesen némi többletsúlyt is jelent.

Korábban szó esett arról, hogy miként tudja színesebbé tenni lakásunkat egy CPL ajtó. Nos, a kedves vásárló fantáziájának köszönhetően igen sokféle kreatív nyílászárót rendelhet meg, ugyanis lehetőség van közel 60 szín közül kedvére választani a klasszikus árnyalatoktól kezdve az olyan egyedi színekig, mint a cseresznye, világos dió, ében, pácolt bükk  és a calvados árnyalatok. További színmintákért, érdemes szétnézni honlapunkon.

Ha esetleg a színeken túl szeretne még valamilyen látványelemet belecsempészni a CPL ajtóba, sokféle mintázatot kérhet: a felületet ékesítheti  intarzia, krómcsík, a lapba kerülhet akár edzett üveglap is, amely összetartja, erősíti azt. Az intarziáról érdemes annyit tudni, hogy kialakításának és irányának köszönhetően igen egyedi darabokat tudunk elkészíteni.

vissza