Beltéri ajtó GYIK

Egyedi méretben tudok beltéri ajtót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Fehér beltéri ajtó

 

Fehér beltéri ajtó

Amennyiben szeretnénk homogén hatású nyílászárókat a házba, vagy csak ezzel szeretnénk kihangsúlyozni a színes falat, a legjobb megoldás, ha fehér beltéri ajtót választunk. Színét sokáig megőrzi, könnyen tisztítható, és hosszú távon sem kell tartanunk a felület sérülésétől.

Miért érdemes a fehéret választani más árnyalatok helyett?

A fehér mindig is az elegancia színe volt, valamint a tisztaságé. Nincs olyan szín, amely mellett ne mutatna jól, így hasznos lehet, ha egy szobát pár éven belül szeretnénk más-más színűre festeni (például gyerekszoba). A ház többi részében is jól mutat, emellett az egyik legerősebb merevítéssel is ez a típus rendelkezik.

A fehér beltéri ajtó - akárcsak a fehér falszín - a legelterjedtebb. Ezek az árak arányosak, mindkét esetben ez a legolcsóbb és legsokoldalúbb választás. Amint valamilyen színárnyalatot szeretnénk, máris kúszik felfelé az ára, mivel az alap festékbe kell belekeverni a színezőanyagot. Minél több ilyen anyagot keverünk bele (így lehet elérni, hogy sötétebb legyen), annál többe fog kerülni a végeredmény.

A felszínen közvetlenül nem a festékkel, hanem egy kemény lakkréteggel találkozunk, ami garantálja a festék tartósságát. Ezen felül nem kell attól tartanunk, hogyha víz éri a felületet, a festék le fog pattogzani – ez amúgy sem történne meg ilyen esetben.

Miért van szükség a lakkra?

A fehér beltéri ajtó váza MDF anyagból készül, amely faőrleményt tartalmaz. Aki dolgozott már fával, vagy használt már fa nyílászárót ablakként vagy bejárati ajtóként, az tudja, milyen csúnyán meg tud dagadni a szerkezet, és ez sietteti az anyag romlását. A lakkréteg megvédi az anyagot a levegőben található párától, valamint a felmosásnál használt víztől. Ha kosz kerül a felszínre, azt is gondolkodás nélkül lemoshatjuk, mivel nem tudunk kárt tenni az anyagban vízzel és a különböző tisztítószerekkel.

A többi típushoz képest mennyibe kerül?

A piacon megtalálható dekorfóliás és CPL típus után következik, tehát nem ez a legolcsóbb megoldás. Azonban a minősége miatt megéri a plusz ráfordítást, hiszen bármilyen változtatást végrehajthatunk a közelében, tökéletesen illeszkedni fog a megújult környezetéhez.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!