Hogy készül az egyedi beltéri ajtó?

 

Hogy készül az egyedi beltéri ajtó?

Előbb-utóbb eljön az ideje minden lakástulaj életében, hogy kicserélje a beltéri ajtóit, esetleg újakat szerezzen egy új házba. Ilyenkor természetes az igény, hogy minden tökéletes legyen: a méretek, a színek, a szerelvények, az anyagok - az érzés... mind-mind olyannak kell lennie, amilyet az ember szeretne, hiszen a mai korban már nem kell megelégednünk egy, vagy kétféle termékkel.

Ezt az igényt szolgálja ki az MDF beltéri ajtó, mely gyártástechnológiáját mutatjuk most be Önnek. Az MDF ajtók népszerűsége töretlen, mióta megjelentek a piacon, a minőségben, dizájnban pedig minden vásárló megtalálja maga számára a megfelelőt. De miért is van ez? A gyártástechnológia és a folyamat erre is választ ad. Kezdjük az elején!

 

Az anyagról

Az MDF - medium-density fibreboard - egy mesterséges faanyag, amely a termékek alapját adja. Faőrlemény és a műgyanta összekeveréséből jön létre, emiatt pedig sokkal takarékosabb, sűrűbb, és költséghatékonyabb, mint a fa, amellett, hogy annak rengeteg természetes gyengeségét kiküszöböli.

 

A lapok összeállítása

Az ajtólapok készítése egyszerű, de nagyszerű: a vázszerkezet MDF-ből készül, az üres részeket pedig különféle anyagokkal töltik ki, attól függően, hogy a vevő mit szeretne. Mivel ezek szerepe pusztán a távtartás, így az egyszerű papírrácstól a lyukfúrt faforgácslapig többféle térkitöltő anyaggal találkozhatunk.
Az utolsó lépés, hogy egy szintén MDF-ből készült lappal fedik le a szerkezetet, ez alkalmas marásminták fogadására is, ha a vevő igényli.

 

A végleges kinézet kialakítása

A lap végső kinézetét a vevő döntése határozza meg: több típus közül is választhatunk, ez pedig más takarófelületeket jelent. Megelégszünk viszonylag kevés választási lehetőséggel, és egy nagyon barátságos árral? A dekorfólia tökéletes lesz számunkra. Erősebb anyag, több választás, de még mindig alacsony ár, amit keresünk? A CPL az, amire szükségünk van. Esetleg valami klasszikusra vágyunk, és színek egész kavalkádjára? Ez esetben Önnek a festett felületű beltéri ajtó lesz a megoldás.

A lehetőségeink tényleg végtelenek, ha MDF ajtót választunk. Ahhoz, hogy kicsit jobban átlássuk ez mit is jelent, bátran nézzen szét a honlapunkon!

vissza

Gyakori kérdések

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás