Gyakori kérdések

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Megosztás

Hogyan legyen az egyedi beltéri ajtó dekoratív?

 

Hogyan legyen az egyedi beltéri ajtó dekoratív?

Férfiak és nők is egyaránt törekednek arra, hogy megjelenésükkel üzenjenek a világ számára. Érzéseket, hangulatot, vagy akár a többi emberhez való viszonyulásunkat is kifejezhetjük az öltözködésünkkel. Ha vendéget fogadunk, a lakásunkkal is üzenhetünk: kitakarítjuk, eltesszük vagy elővesszük a személyes tárgyainkat, bemutatva, kik is vagyunk.

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet olyan könnyedén cserélgetni, ezért fontos, hogy a kiválasztásukra nagyon odafigyeljünk. Ha belépünk egy lakásba, sok mindenen megakadhat a szemünk: a függönyön, a bútorokon, vagy épp az asztalon. Miért lennének ez alól kivételek a nyílászárók?

Főleg lakásfelújítás esetén érdemes elgondolkodni egyedi beltéri ajtó beszereltetésén egy, vagy akár több szobánál. Sokféle termék alkalmas erre, de a legnagyobb kreativitást a CPL ajtók valósítják meg. A beltéri nyílászárók világában vannak olyan formázási lehetőségek, amelyet mindegyik típuson végre lehet hajtani, és akadnak olyanok is, amelyek egy-egy termék privilégiumának számítanak.

Előbbiek közé tartoznak a mart minták, amelyek a nyílászárók alapanyagának számító MDF-ből marnak ki. Ezekből sokféle elérhető a megrendelő számára. Egy szűkebb réteg ezek közül önmagába záródó minta (kör, téglalap, stb.), amelyet ki lehet tölteni üveglappal. Itt azzal csavarhatunk egyet a kinézeten, hogy katedrál- vagy savmart üveget rendelünk hozzá. Az utolsó, minden típusra kérhető design-elem a krómcsík, amelyet függőlegesen vagy vízszintesen helyezhetünk el a termék felületén.

A CPL változatoknál van lehetőség ezeken felül egy negyedik változatra is, ez pedig nem más, mint az intarziás megoldás. A múltban ezt fából készült tárgyaknál valósították meg, mikor a felületbe faragott mélyedésbe más anyagból készült mozaik-darabkákat helyeztek. Manapság azt a folyamatot is így nevezik, mikor egy egyedi beltéri ajtó felületén különböző mintákat kevernek a szakemberek.

Rengeteg variáció létezik; azonban két dologra oda kell figyelni: a minták minden esetben egyenes vonal mentén alakíthatóak ki és a száliránynak vízszintesnek vagy függőlegesnek kell lennie. Amennyiben egyedi beltéri ajtó mellett tenné le voksát, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza