Gyakori kérdések

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

 

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

Talán minden háztartás számára ismerős lehet az érzés, amikor látjuk megfakulni az ajtóinkat: fényüket, színüket vesztik, ilyenkor pedig nincs mese, venni kell egy doboz festéket és ecsetet, vagy hívni egy szakembert, hogy fesse újra, csak azért, hogy jövő ilyenkor megismételhessük ugyanezt a folyamatot. Senki nem kedveli ezt, időt és pénzt rabol, de sajnos nem lehet másképp... vagy mégis? Ismerkedjünk meg a festett fehér beltéri ajtóval!

A fehér szín a legkeresettebb a festett beltéri ajtó kategóriában. Tisztázzuk, mi is ez! Ez a típus egy festett felületű, MDF anyagból készült termék. Ahogy azt lefektettük, a belső vázuk alapja egy nagy anyagsűrűségű faforgácslap, ami kiküszöböli az igazi rengeteg gyengeségét.

Ebbe távtartási, merevítési célokat szolgáló szerkezeti elem kerül, ez lehet akár lyukfúrt faforgácslap is, hasonló a bútorgyártásban használthoz. Az egészet egy MDF lap fedi le, amely elég vastag ahhoz is, hogy bármilyen minta marható legyen bele.

Ezután a felület megkapja azt a kezelést, aminek a nevét köszönheti: több rétegnyi kiváló minőségű festék kerül fel rá, amely a színét adja majd. Érdekesség, hogy minden egyes réteg száradása után a felületet alaposan meg kell csiszolni: bár az MDF nem igazi fa, mégis felállnak a kósza szálak a nedvesség hatására. Ennek eredményeként, a legvégső felület tükörsima lesz, és az is marad.

Miután otthonunkba kerül, pár év után meglepve tapasztaljuk majd, hogy ezt a terméket nem kell többé felületkezelni, festeni, vagy újracsiszolni: a lap több év elteltével is ugyanolyan lesz vizuálisan, mint amikor leszállították nekünk. Rengetegen félnek a sárgulástól - ami valljuk be, igazi problémát jelentett a régi, többször újrazománcozott felületek esetén. Ez a probléma itt nem áll fenn, ugyanis a festék a legmodernebb szabványoknak megfelelően készül, és kerül a nyílászáróra.

Az, aki fehér beltéri ajtót vásárol otthonába, nyugodt lehet, hogy az fehér is marad és nem kell a felújítással bajlódnia.

vissza