Beltéri ajtó GYIK

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy beltéri ajtó nyitásirányát?

A beltéri ajtók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon , a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás

Mi alapján válasszuk ki, hogy CPL vagy dekorfóliás ajtó kerüljön otthonunkba?

 

Először is vizsgáljuk meg, hogy mekkorák a falnyílásaink. Ha most építkezünk és most kerülnek kialakításra fal nyílásaink, viszonylag egyszerű a dolgunk, mert ebben az esetben a beltéri ajtóhoz szükséges falnyílást akkorára alakítjuk ki, amekkorára csak szeretnénk.

Azonban fontos megjegyeznem, hogy mire a tervező asztalon megtervezett beltéri ajtó nyílásokból valós nyílások válnak, előfordulhat, hogy a kiváló mesterek munkájának köszönhetően a 90 x 210-es nyílásból csak 87 x 206 cm lesz és ennek köszönhetően a szabvány méretű beltéri ajtó nem lesz beépíthető.

Ilyenkor foghatjuk a fejünket, ha már a nyílások végleges kialakítása előtt megrendeltük belső ajtóinkat, ezért én mindenféleképpen azt tanácsolom, hogy a beltéri ajtókat a falnyílások végleges kialakítását követően rendeljük meg, így nem érhet minket akkora meglepetés. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy falnyílásaink a magyar szabványnak megfelelő méretűek, ebben az esetben teljes lelki nyugalommal választhatjuk a dekorfóliás beltéri ajtókat. A dekorfóliás beltéri ajtók mellett a legnyomósabb érv az áruk. Ezeket az ajtókat már 30.000 forinttól megvásárolhatja.

A dekorfóliás ajtók hátránya azonban, hogy a szín választék eléggé korlátozott, mindössze 5-7 színben vásárolhatók meg. Ha ajtónyílásunk mérete mégsem úgy alakul, ahogy azt megálmodtuk, akkor sajnos nem választhatjuk a dekorfóliás beltéri ajtókat, azonban a CPL beltéri ajtók ragyogó megoldást kínálnak számunkra, mivel ezek egyedi méretekben is készülnek felár nélkül, valamint színválasztékuk is jóval nagyobb.  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!