Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás

Miért érdemes haladunk a korral? - Az MDF ajtó

 

Miért érdemes haladunk a korral? - Az MDF ajtó

Manapság a technológiai forradalmak korát éljük: minden nap új eszközök, szerszámok, használati tárgyak jelennek meg, vagy a már meglévők lépnek egy új, sokkal magasabb szintre minőség, vagy hasznosság terén.

Ez a fejlődés természetesen nem kerülte el az asztalosipart sem, de nem csupán az eszközkészlet vált jobbá, univerzálisabbá: a gyártástechnológiák és maga az anyag is túllépett egykori korlátain, így jött létre a modern építéstechnika egyik legfejlettebb terméke, az MDF ajtó.

Felmerülhet a kérdés, hogy ugyan mitől jobb egy MDF ajtó, mint régi, fából készült társai. Ahhoz, hogy erre pontos választ adhassunk, az alapoktól kell kezdenünk. Az MDF egy mesterséges faanyag, amely műgyanta és faőrlemény összekeverésével hoznak létre. Emiatt, habár elveszíti az alapanyag természetes szépségét, ki is küszöböli annak szinte minden gyengeségét. Alaktartó, könnyen megmunkálható, homogén szerkezete miatt minden irányból ugyanolyan jól terhelhető, hiszen nincsenek benne erősebb és gyengébb részek.

Sűrűsége nagyobb, így nehezebb de a technológia miatt nem szükséges belőle akkora mennyiség. Egy tömörfából készült beltéri ajtó tokostól egy egész fatörzset elfogyaszt, még elkészül, azonban egy tejes MDF ajtó legyártásához ennek csupán kis hányada szükséges.

De hogy lehetséges ez? A válasz egyszerű: nem tömör lapokban gondolkozunk, ugyanis az túl nehéz lenne, így csak a belső vázszerkezet, és a fedőlemez készül ebből a nagyszerű, mesterséges fából. Azt gondolhatnánk, hogy emiatt a termék gyenge lesz, de ez nem igaz: számtalan belső merevítés közül választhatunk, az egyszerű, mégis sokat bizonyított papírrácstól a lyukfúrt faforgácslapon át egészen a szerkezeti habokig.

Azonban lehetőségeink nem itt érnek véget: a nyílászárónk teljesen személyre szabható, már a típusától kezdve: egyszerű, olcsó termékre van szükségünk? A dekorfóliával borított lapok pontosan ezt nyújtják.

Esetleg többre vágyunk, erősebb, strapabíróbb legyen, ára mégsem karcolhatja a csillagos eget? A CPL ajtókat egyenesen nekünk találták ki! De megeshet, hogy az ár nem akadály, és egy magasabb minőséget képviselő termékre lenne szükségünk. Az MDF ezt is tudja: festett és vákuumfóliás nyílászárók is elérhetőek.

Ezek az említett típusok külön történeteket mesélnek. Nézzen szét oldalunkon, hogy többet is megtudhasson róluk. Ha még kérdése maradt, keresse kollégáinkat telefonon vagy személyesen!

vissza