Beltéri ajtó GYIK

Hogy állapítjuk meg egy beltéri ajtó nyitásirányát?

A beltéri ajtók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon , a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Egyedi méretben tudok beltéri ajtót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Megosztás

Mire figyeljünk ha az ajtó a sarokba kerül?

 

Mire figyeljünk ha az ajtó a sarokba kerül?

Mivel a mai modern beltéri ajtók utólag szerelhető tokkal készülnek, nagyon fontos, hogy figyeljünk a falnyílás helyes kialakítására.

Ennek különösen akkor van jelentősége, ha az új ajtónk a sarokba kerül.
Ebben az esetben az egyik oldalon adott a falvastagság, viszont a másik oldalon a merőleges fal található, így gondban vagyunk, hogy hogyan helyezzük el az utólag szerelhető ajtótokot.

Gondolhatnánk, hogy minek az utólag szerelhető tok ha a macera van vele, de az utólag szerelhető toknak köszönhetően a beltéri ajtókat az utolsó fázisban szerelhetjük be. Nem jár porral, kosszal.

Tehát, ha az ajtó a sarokba kerül, szükség van egy úgynevezett falfül kialakítására. Ennek a mérete minimum 5 cm az egyik irányban, a másik irányban pedig meg kell egyeznie a falvastagsággal.

A rajzon is látható, hogy a falfül nélkül lehetetlen lenne szakszerűen, stabilan beszerelni az új ajtót.

A falfül kialakításáról semmiképp ne feledkezzen el!

Kollégáink a felméréskor is fel fogják erre hívni figyelmét.

További kérdése van a falfüllel kapcsolatban?
Kérje kollégánk visszahívását.

Ingyenes visszahívás beltéri ajtókkal kapcsolatban

Név *:
Telefonszám *:
Mivel kapcsolatban érdeklődik? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!