Gyakori kérdések

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás

Mire jó a CPL beltéri ajtó?

 

Mire jó a CPL beltéri ajtó?

Ha valaki nyílászárók után kutat, temérdek különböző rövidítésbe, fajtába, márkanévbe ütközik. Nehéz ezek között megtalálni a különbséget, viszont a tájékozatlanság azt is jelenti, hogy nem megbízható eladók olyan terméket adnak el nekünk, amire nincs is szükségünk. Van egy viszont, amivel nem járhat rosszul, ez a CPL beltéri ajtó.

Ez az MDF-ből (közepes sűrűségű farostlemezből) készültek közül az egyik legpraktikusabb, és speciális igények esetén a legkedvezőbb megoldást biztosítók. Legnagyobb előnye a dekor típushoz képest, hogy nagyon masszív: vastag lemezek takarják furatolt farostlemez belsejét, ezért elég erős, hogy szinte bármilyen megpróbáltatást elviseljen akár gyártáskor a beépítéskor és használat közben. Ellátható akár edzett üveg betéttel, akár intarziás mintával, melyek nem elérhetők sok más termék esetén. Laminált felszíne évekkel később is esztétikus marad, és nehéz benne kárt tenni.

Mit is jelent az, hogy CPL beltéri ajtó? A CPL a “continuous pressed laminate” rövidítése, azaz magyarul: “folyamatos nyomás alatt laminált”. Ez annyit tesz, hogy felszíne több, folyamatos hő és nyomás alatt összetapasztott rétegből áll. Részben ennek köszönheti, hogy hosszú időn keresztül változatlan marad, és díszíti otthonát a természetes faerezetet utánzó anyag. A nedvességet is elviseli, így párás helyeken is jó választás lehet.

Népszerűségét annak is köszönheti, hogy a vele azonos árkategóriában levő típusok között a legsokoldalúbb választás. Szinte bármilyen igénynek megfelel hála a sok kiegészítőnek, amivel felszerelhető. A hőtechnikai betét segít a helyiség hőmérsékletét szinten tartani, ha esetleg a szomszéd szoba lehűlne. A szellőzőnyílás épp ellenkezőleg a folyamatos légáramlást biztosítja. Tetethetünk bele bármilyen méretű üveget is, akár díszként, akár azért, hogy a nekünk tetsző átláthatóságot biztosítsa.

A CPL beltéri ajtó árban a középkategóriát képviseli ugyan, de minőségben versenybe száll a legjobb termékekkel. Természetes külseje, és szinte végtelen variációi miatt minden lakás tökéletes részévé válhat. Kiváncsi, hogyan néz ki egy ilyen ajtó a valóságban? Jöjjön el bemutatótermeinkbe, ahol személyesen megnézheti, megfoghatja, kipróbálhatja a CPL beltéri ajtó kínálatunkat!

vissza