Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Szép otthoni belső ajtók

 

Szép otthoni belső ajtók

Otthonunkban a belső ajtók fontosabbak, mint gondolnánk. Mindennapjaink részei még akkor is, ha egész nap tárva-nyitva fogadnak bennünket. Nem is gondolnánk eközben, mennyire egyszerűen és gyorsan lecserélhetők, és mennyire megváltoztatják legkedvesebb szobáink hangulatát. Készüljenek fából, MDF-ből vagy néha akár helyenként üvegből, mindegyiknek megvan a maga szépsége, ha körültekintően választunk.

A beltéri nyílászárók általában valamilyen faanyagból készülnek, ahogy azt már megemlítettük. Az MDF egy költséghatékony választás lehet, hisz tartóssága ugyanolyan remek, ugyanakkor végtelenül testre szabható. Szeretnénk kis ablakokkal díszíteni? Kérhetjük üvegbetéttel! Szeretnénk, hogy a fa erezete más és más irányba nézzen különböző pontokon? Lehet intarziás.

Valóban rengetegféle megoldás létezik, hisz a modern technológiának köszönhetően bármilyen mintázatot meg tudnak valósítani nekünk, akár a saját monogramunkkal, vagy gyermekünk kedvenc szuperhősének képével is találkozhatunk belső ajtókon. Akár a szivárvány bármelyik színébe is öltöztethetjük otthonunk eme darabkáját, vagy krómcsíkokkal tehetjük még modernebbé az összhatását.

Természetesen nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy meglehetősen praktikus eszközök lehetnek a beltéri ajtók. Alapvetően ugyan nem szigetelésre lettek kitalálva, de kérhetjük őket hőszigetelő betéttel, illetve választhatunk olyanok közül, melyek jobban tűrik a nagy párát, esetleg szellőzőnyílással is felszereltethetjük.

Kilincsek tekintetében természetesen végeláthatatlan variációknak nézünk elébe, így azokat nem is ecsetelném, de lényeges, hogy lehetnek zárhatók akár kulccsal, akár anélkül, ha épp egy kis magányra vágynánk, és elmenekülnénk a zajos hétköznapoktól.

Mint látható, a belső ajtók valóban olyan lehetőségeket rejtenek otthonunk kinézetének megváltoztatására, megszépítésére, hogy kár lenne nem belegondolni abba, hogy ha eljön az ideje, fordítsunk kiválasztásukra egy kis időt, és fektessünk be egy igazán szép darabba!

Szakembereink szívesen segítenek álmai ajtójának megtervezésében, vagy tájékozódhatnak a különféle anyagfajtákról saját maguk is az internetes elérhetőségünkön, esetleg személyesen bemutatótermeinkben!

vissza