Színek, formák kavalkádja - a festett ajtó

 

Színek, formák kavalkádja - a festett ajtó

A vásárlók közül sokan tartanak attól, hogy a modern nyílászárók egyre nagyobb térhódításával az ipar, a piac elveszít valami fontosat a múltból. Abban igazuk van, hogy ezek az új termékek nem egészen olyanok, mint régebbi társaik, de ezekkel a típusokkal valójában sokkal többet nyerünk, mint amit hátrahagynánk.

Mik ezek a tényezők? Nézzük végig őket, miközben vetünk egy pillantást az egyik legjobban teljesítő új típusra. A festett ajtó már vár minket.

Mit veszítünk el?

Kezdjük azzal, hogy vannak dolgok, amelyektől valóban meg kell válnunk, azonban meglepő módon elég kevés, és inkább vizuális, mintsem praktikus. Az egyik ilyen a természetes fa kinézete, tapintása, hiszen az új anyagok már nem rendelkeznek ezzel, sokkal homogénebbek, ezzel egyhangúbbak. Bár manapság erre is van megoldás, méghozzá a furnér ajtó, aminek a felülete valódi fa.

Azonban a többi dolog, amit elveszítünk, nem ennyire pozitív érzetű: az eredeti fa számos szerkezeti gyengeséggel rendelkezik, amelyek kiküszöbölhetetlenek, így gyengítik a végterméket, amit készítünk belőle. A manapság alapanyagként használt MDF, egy mesterséges fa, amely kiküszöböli a legtöbb ilyen gyengeséget.

Mit nyerhetünk?

Nyereségeink sokkal nagyobbak lesznek, és jóval sokrétűbbek. Amellett, hogy a gyártás gyorsabb és egyszerűbb, az árak és költségek is alacsonyabbak maradnak, mint hasonló minőségű tömörfa termékek esetén.

A festett ajtó esetében ez egy olyan nyílászárót jelent, ami egyszerre időtálló, strapabíró és esztétikus is. Erejét, robosztusságát a szerkezetének köszönheti: az MDF váz elemei közé egy lyukfúrt faforgácslap kerül, ezt szintén egy MDF lappal fedik le. Ez további lehetőséget ad, mivel elég vastag ahhoz, hogy mintákat lehessen belemarni.

Ezután jön a festés: alapozás után, több réteg festéket visznek fel a felületére, amíg el nem érik a kívánt rétegvastagságot. Amit érdemes ismét a nyereségeinkhez írni, hogy ezután soha többé nem kell felületkezelni a nyílászárót. Színét, fényét addig tartja, amíg csak a helyén van.

Ez még nem minden! A marásminták, és különféle üvegbetéteken túl, arra is lehetőségünk van, hogy egyedi színt kérjünk. Ehhez pedig a teljes RAL színskála rendelkezésünkre áll.

Immár tisztán látható, mit jelent a festett ajtó az ipar és a vásárlók számára és mi az, amit jelképez. A kérdés már csak annyi: Az Ön otthonát milyen típusú és színű beltéri ajtó fogja ékesíteni? Cégünknél lehetőségei szinte végtelenek. Keressen minket bátran!

vissza

Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás