Beltéri ajtó GYIK

Egyedi méretben tudok beltéri ajtót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Hogy állapítjuk meg egy beltéri ajtó nyitásirányát?

A beltéri ajtók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon , a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Mi alapján válasszuk ki, hogy CPL vagy dekorfóliás ajtó kerüljön otthonunkba?

 

Először is vizsgáljuk meg, hogy mekkorák a falnyílásaink. Ha most építkezünk és most kerülnek kialakításra fal nyílásaink, viszonylag egyszerű a dolgunk, mert ebben az esetben a beltéri ajtóhoz szükséges falnyílást akkorára alakítjuk ki, amekkorára csak szeretnénk.

Azonban fontos megjegyeznem, hogy mire a tervező asztalon megtervezett beltéri ajtó nyílásokból valós nyílások válnak, előfordulhat, hogy a kiváló mesterek munkájának köszönhetően a 90 x 210-es nyílásból csak 87 x 206 cm lesz és ennek köszönhetően a szabvány méretű beltéri ajtó nem lesz beépíthető.

Ilyenkor foghatjuk a fejünket, ha már a nyílások végleges kialakítása előtt megrendeltük belső ajtóinkat, ezért én mindenféleképpen azt tanácsolom, hogy a beltéri ajtókat a falnyílások végleges kialakítását követően rendeljük meg, így nem érhet minket akkora meglepetés. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy falnyílásaink a magyar szabványnak megfelelő méretűek, ebben az esetben teljes lelki nyugalommal választhatjuk a dekorfóliás beltéri ajtókat. A dekorfóliás beltéri ajtók mellett a legnyomósabb érv az áruk. Ezeket az ajtókat már 30.000 forinttól megvásárolhatja.

A dekorfóliás ajtók hátránya azonban, hogy a szín választék eléggé korlátozott, mindössze 5-7 színben vásárolhatók meg. Ha ajtónyílásunk mérete mégsem úgy alakul, ahogy azt megálmodtuk, akkor sajnos nem választhatjuk a dekorfóliás beltéri ajtókat, azonban a CPL beltéri ajtók ragyogó megoldást kínálnak számunkra, mivel ezek egyedi méretekben is készülnek felár nélkül, valamint színválasztékuk is jóval nagyobb.  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!