Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Megosztás

A beltéri ajtó ár és ami benne van

 

A beltéri ajtó ár és ami benne van

A mai világban elmondható, hogy az emberek, ha bármit is vásárolni szeretnének, akkor az első dolog amit megnéznek, az a termékek ára. Így van ez akkor is, ha az a termék a ház nagyon fontos eleme, a nyílászáró. A műszaki-, esztétikai szempontok csak a beltéri ajtó árának a megtekintése után kerülnek a figyelem középpontjába. De mit is tudhatunk meg az árból az MDF ajtók esetében?

Abban az esetben, ha az ajtónak, csak mint térelválasztónak a funkcióját kell betöltenie, nincs kitéve erőbehatásnak, nem forgalmas helyre szeretnénk beszereltetni és nem akarunk különösen díszítettet, akkor már az alapáras, olcsóbb kategóriában megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Ebben a kategóriában a tökéletes választás a dekorfóliás ajtó, amely ár/érték arányban az egyik legjobb lehetőség.

A dekorfóliás beltéri ajtó ár alapesetben tartalmazza magát az ajtólapot és az MDF tokot, ami utólag szerelhető és állítható.  Magyar Szabvány szerinti 75/90/100 cm szélességű és 210 cm magasságú ajtóról van szó, mely létezik jobbos- és balos kivitelben.  Küszöb nélküli kialakítású  a tok. Az ajtó borítása 3 mm-es MDF lap, ami papíros felülettel van bevonva; hat színből választhatunk. A belsejében papírrács biztosítja a merevséget, masszívságot.

Megoldható ebből a fajta ajtóból a kétszárnyú- vagy a tolóajtó is, de a szabvány szerinti szélességben. Kérhetünk belőle üveges verziót is, magunk választva bele az üveg mintáját, vastagságát esetleg edzettségét, viszont ezek emelik az alapárat.

Az MDF ajtók esetében elmondható, hogy a műszaki tartalom egyenesen arányos az árral. Választhatunk ellenállóbb felületű ajtót, ha nagyobb igénybevételnek van kitéve. Nedves helyiség ajtajára szellőzőt; hangszigetelő betétet, ha erre van szükség. A tokhoz kétféle küszöböt rendelhetünk pluszban, automatát vagy klasszikus fát. Egyedi méretek is megoldhatók, olyan esetben, amikor a falnyílásunk nem szabvány méretű.

A dekorációs elemek is emelik az árat, mint például a króm csík, az intarziás fafelület, a 3D-s felület, üvegbetétek száma, formája; a kilincs. A színek számát fel sem lehet sorolni, nehogy a variációs lehetőségeket.

Végeredményben elmondható, hogy az MDF beltéri ajtó ára a megfizethető kategóriába tartozik, bármilyen igénynek kell is megfelelniük a termékeknek, de az, hogy a megálmodott ajtónk megvalósul, az megfizethetetlen.

 

vissza