Beltéri ajtó GYIK

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy beltéri ajtó nyitásirányát?

A beltéri ajtók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon , a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Az utólag beépíthető beltéri ajtó

 

Az utólag beépíthető beltéri ajtó

A 2000-es évek előtt épült épületek túlnyomó többségében még régi típusú, küszöbbel rendelkező nyílászárók találhatóak, amelyek nehezen kezelhetők és szerelhetők. Törődni kell a felület védelmével, időközönként le kell csiszolni, majd festeni őket, és ha nyikorogni kezdenek, jelentős súlyt kell megemelni ahhoz, hogy be lehessen olajozni a szerkezetet.

Ennél jóval egyszerűbb, ha új beltéri ajtót szerzünk be, amely a modern kor által támasztott elvárásokkal szemben is megállja a helyét.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó nagy előnye, hogy a falnyílást nem kell megbontani a beszereléséhez. Régi típusú nyílászárók esetében előfordulhat, hogy minimálisan sérül a fal, miközben a szakemberek eltávolítják a helyéről. Azonban, ha már egy ilyen, új típusú terméket szeretne eltávolítani a helyéről, mert a csere mellett döntött, nem kell törmelékkel és a fal sérülésével számolnia.

Emellett ezek alapanyaga már az MDF, amelyet az igényei szerint szabnak formára az elkészítői. Lehetnek dekorfóliások vagy festettek, könnyebbek lesznek, mint nagymúltú elődjeik, így, ha szeretné megolajozni a zsanérokat, kisebb terhet kell megemelnie, és visszahelyezésnél is könnyebb manőverezni velük.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó beépítése nem vesz igénybe egy napnál többet az előző eltávolításával és az új behelyezésével. A folyamat azzal kezdődik, hogy kiszedik a régi darabot a helyéről. Ezután az új tok első részét rögzítik, amelyet tökéletesen függőleges helyzetbe állítanak, hogy a lap később ne nyíljon vagy záródjon saját magától. Ha ezt elvégezték a szakemberek, utána kitöltik a fal és a tok közti helyet purhabbal, amely rögzíti a falnyílásba. A száradást követően a fölösleget eltávolítják, majd felhelyezik a második részt, végül pedig a nyíló rész is elfoglalja az őt megillető helyet.

Ezekbe a termékekbe táskás pántokat szerelnek. A lap síkjából nem ugranak ki, emiatt a szállításnál és a felhelyezésnél is kisebb a sérülés esélye. A másik „kritikus” pont a kilincs és a kulcslyuk, amelyet már a lap síkján kívül helyezkedik el. Mindkettőre érdemes vigyázni – ezért is szerelik fel őket a megrendelőnél.

Az utólag beépíthető beltéri ajtó egy remek lehetőség arra, hogy divatos, modern külsőt kölcsönözzön lakása belsejének. Keressen minket bátran kérdéseivel! Állunk rendelkezésére!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!