Gyakori kérdések

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Utólag szerelhető ajtók a gyakorlatban

 

Utólag szerelhető ajtók a gyakorlatban

Manapság sok lakásban találhatóak utólag szerelhető ajtók, amely gyorsan felszerelhetők, könnyedén tisztíthatók és igen tartósak. Az utólag szerelhető ajtók legfőbb előnye, hogy nem kell már az építkezésnél számolni a beszerelésükkel, elegendő, ha az utolsó elemként kerül be a helyére.

Emellett lakásfelújítás esetében is a borítást le lehet szedni a helyéről, így nem fordulhat elő, hogy festés közben véletlenül összekenjük, valamint így nyerhetünk pár plusz centimétert, ha bútorokat akarunk két helyiség között mozgatni.

A beltéri ajtó két részből áll: lapból és tokból. Ez utóbbi szintén két darabból tevődik össze. A fő elem kerül be először a helyére, amelyet purhabbal rögzítenek, miután ékekkel tökéletesen beigazították.

Ez fontos, mivel a későbbiekben ezen múlik, hogy a lap nem nyílik ki vagy záródik be önmagától. Miután a hab megszárad, rákerül a fedőlap, amelytől széppé és esztétikussá válik.

Napjainkban egyre gyakoribbak az utólag szerelhető ajtók, cégünk is ezekkel a típusokkal foglalkozik. Ennek a rugalmasság, szerelhetőség hiányzott a régebbi típusokból, nehéz volt velük bánni, nehéz volt őket cserélni. Jelenleg is az, hiszen sok háztartásban ezeket az idejétmúlt, szinte ősi típusokat találják a szakemberek, akik a cserét végzik.

Nem véletlen az, hogy szép lassan, a technológiák fejlődésével eltűntek a házakból, teret adva a modern, kevésbé robosztus, minőségét tekintve elődeit mégis magasan túlszárnyaló daraboknak.

A szerelhetőség fontos, ha valamit cserélni, vagy javítani kell. A legideálisabb, ha a szakembernek nem kell még a tokkal, vagy a nyíló rész bumfordiságával is megküzdenie, esetleg újabb, más típusú sérüléseket okoznia, miközben megpróbálja korrigálni az előzőeket.

Senki nem szereti, amikor az asztalos véletlenül leveri a festéket, vagy megsérti a tapétát az ajtó körül, nem igaz? Jobb az olyan megoldás, ami lehetőséget ad a könnyed és biztonságos szerelésre.

vissza