Beltéri ajtó GYIK

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz , némi felár ellenében.  

Kérhetek- e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Egyedi méretben tudok beltéri ajtót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik ajtónk felár nélkül készíthető egyedi méretben 100 x 210 cm méretig és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában , javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be és lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő beltéri ajtó méretezését is bízza rá , így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Megosztás

Szempontok WC ajtó választásához

 

Szempontok WC ajtó választásához

A lakás méretétől függ, hogy milyen lesz az ideális WC ajtó számunkra. Kisebb alapterületű helyeken a mellékhelyiség méretén szoktak spórolni a tervezés folyamán, ezért nem mindegy, mit választunk.

Egyfelől adottak a megszokott, átlagos beltéri ajtók erre a funkcióra. Ilyenkor ugyanolyan nyílászáró lesz elhelyezve a mellékhelyiségbe, mint a lakás többi részében. Ez alól kivétel, ha máshol mondjuk üveges változatok vannak beépítve; nem feltétlenül szeretnénk azt, hogy áttetsző felület legyen ezen a helyen, azonban könnyedén választhatunk ezzel összhangban lévő, teli változatokat. Másik lehetőség erre a célra egy harmonikaajtó, amellyel sok területet lehet megspórolni, bár ez nem feltétlenül ideális a mellékhelység térelválasztása szempontjából.

Azonban nem mehetünk el amellett, hogy mi történik a WC ajtó mögött. Ha van hely, ahol fontos a csend és a béke, az ez. Ilyen szempontból jó, ha egy jól megszokott nyílászáró véd meg minket a külvilágtól. A legjobbak erre a célra a CPL és festett termékek, mivel ezek hangszigetelési képességei meglehetősen jobbak, mint a dekorfóliás változatoké. Ez a két típus belül olyan anyaggal van kitöltve, amely elég tömör ahhoz, hogy jól felfogja a kintről érkező hangokat. Ilyen a tömör faforgács vagy a styrofoam.

Fontos megemlíteni, hogy a mellékhelységek sok esteben a lakás legpárásabb részei, főleg, ha a WC egy helységben van a fürdőszobával. Nem kell aggódnunk a nyílászáró nedvesség miatti eldeformálódásától, hiszen az MDF alapanyag, amiből ezek készülnek, nagyon jól kizárják a vizet.

Mivel kis helyiségről van szó, a WC ajtó nyílási iránya is fontos. Mivel senki sem szeret szorongani, miközben bezárja, vagy éppen kinyitja, érdemes úgy rendelni ezeket a nyílászárókat, hogy kifelé, a lakás többi része felé nyíljanak. Az, hogy előzőleg milyen irányba nyílt, nem számít az új beépítése szempontjából.

A zavartalanság érdekében jól jön, ha egy egyszerű zár is van rajta. Természetesen lehetőség van arra, hogy kulccsal zárjuk ezt a helyiséget, de vannak ennél egyszerűbb megoldások is. A legegyszerűbb, ha fordítós zárat használunk. Ennek a kinézetét jól ismerhetjük közintézmények mellékhelyiségeiből, ahol egyszerűen a bezárást követően csak el kell fordítanunk egy apró fémdarabot. Működése egyszerű, gyors, és könnyen kézre áll.

Amennyiben további kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!