Szempontok WC ajtó választásához

 

Szempontok WC ajtó választásához

A lakás méretétől függ, hogy milyen lesz az ideális WC ajtó számunkra. Kisebb alapterületű helyeken a mellékhelyiség méretén szoktak spórolni a tervezés folyamán, ezért nem mindegy, mit választunk.

Egyfelől adottak a megszokott, átlagos beltéri ajtók erre a funkcióra. Ilyenkor ugyanolyan nyílászáró lesz elhelyezve a mellékhelyiségbe, mint a lakás többi részében. Ez alól kivétel, ha máshol mondjuk üveges változatok vannak beépítve; nem feltétlenül szeretnénk azt, hogy áttetsző felület legyen ezen a helyen, azonban könnyedén választhatunk ezzel összhangban lévő, teli változatokat. Másik lehetőség erre a célra egy harmonikaajtó, amellyel sok területet lehet megspórolni, bár ez nem feltétlenül ideális a mellékhelység térelválasztása szempontjából.

Azonban nem mehetünk el amellett, hogy mi történik a WC ajtó mögött. Ha van hely, ahol fontos a csend és a béke, az ez. Ilyen szempontból jó, ha egy jól megszokott nyílászáró véd meg minket a külvilágtól. A legjobbak erre a célra a CPL és festett termékek, mivel ezek hangszigetelési képességei meglehetősen jobbak, mint a dekorfóliás változatoké. Ez a két típus belül olyan anyaggal van kitöltve, amely elég tömör ahhoz, hogy jól felfogja a kintről érkező hangokat. Ilyen a tömör faforgács vagy a styrofoam.

Fontos megemlíteni, hogy a mellékhelységek sok esteben a lakás legpárásabb részei, főleg, ha a WC egy helységben van a fürdőszobával. Nem kell aggódnunk a nyílászáró nedvesség miatti eldeformálódásától, hiszen az MDF alapanyag, amiből ezek készülnek, nagyon jól kizárják a vizet.

Mivel kis helyiségről van szó, a WC ajtó nyílási iránya is fontos. Mivel senki sem szeret szorongani, miközben bezárja, vagy éppen kinyitja, érdemes úgy rendelni ezeket a nyílászárókat, hogy kifelé, a lakás többi része felé nyíljanak. Az, hogy előzőleg milyen irányba nyílt, nem számít az új beépítése szempontjából.

A zavartalanság érdekében jól jön, ha egy egyszerű zár is van rajta. Természetesen lehetőség van arra, hogy kulccsal zárjuk ezt a helyiséget, de vannak ennél egyszerűbb megoldások is. A legegyszerűbb, ha fordítós zárat használunk. Ennek a kinézetét jól ismerhetjük közintézmények mellékhelyiségeiből, ahol egyszerűen a bezárást követően csak el kell fordítanunk egy apró fémdarabot. Működése egyszerű, gyors, és könnyen kézre áll.

Amennyiben további kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza

Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás