Gyakori kérdések

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Megosztás

Laminált beltéri ajtók variációi

 

Laminált beltéri ajtók variációi

Ki ne szeretne lakásában faajtókban gyönyörködni? Sokan úgy gondolják, hogy ma drága mulatság térelválasztóink cseréje, de nem kell feltétlenül annak lennie! Léteznek laminált beltéri ajtók, melyek ugyanolyan díszei lehetnek otthonának, mintha valódi fából lennének.

Manapság nem kell tartanunk attól, hogy nyílászáróink tönkre mennek. A modern darabok MDF lapjai rendkívül tartósak, ráadásul nincs bennük feszültség vagy görcs, és nem vetemednek el. Ezeket általában festik vagy laminálják. Természetesen akik a faerezet minőséget keltő hatását kedvelik, azok mindenképp az utóbbit választják. Persze árak tekintetében érdemes előbb tájékozódniuk.

A legolcsóbb dekor típusokra mindössze egy fóliát ragasztanak. Ezek is megmaradnak jópár évig, de kicsit sérülékenyebbek. A CPL akril rétege már sokkal tartósabb, és már szinte egyáltalán nem kell féltenünk. Akár gyerekek randalírozása közben történő baleseteket is kibírja.

A vákuumfóliás termékek már más kategóriát képviselnek. Esetükben a Styrofoam betét miatt a hagyományos megoldás nem működik, ezért, ahogy a nevéből is adódik, a felületét vákuummal rászippantják, mely ezután tökéletesen illeszkedik. Ezek persze valamivel drágábbak, mint az egyszerűbb laminált beltéri ajtók.

Ha efféle nyílászárókban gondolkodnak, bizonyára érdekelheti önöket, hogy hogyan néznek ki. Tekintve, hogy az MDF egy könnyen formázható, közepesen kemény farostlemez, gyakorlatilag szabadjára engedhetjük fantáziánkat. A forgalmazóknál általában rengeteg minta közül válogathatunk, de akár egyedi formát is tervezhetünk.

Az erezet típusa pedig szintén nagyon sok variációt hordoz magában. A CPL akár intarziás felülettel is rendelkezhet, azaz a rajta levő erezet részenként különböző irányba futhat. Ha ablakkal szeretnénk ellátni, az is megoldható bármilyen mintázatú, tiszta, vagy akár katedrál üveggel.

Ha úgy gondolják, hogy itt az ideje lecserélni régi térelválasztóit, a laminált beltéri ajtókkal nem hibázhat. Ez az igazi tartós, és olcsó megoldás, ami ráadásul ugyanolyan szép, mint egy nehéz, ódon darab. Haladjon ön is a korral, és válasszon olcsóbb, és mégis hibátlan megoldást!

vissza