Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Egyszerű, modern, olcsó: minden amit az MDF ajtóról tudni kell

 

Egyszerű, modern, olcsó: minden amit az MDF ajtóról tudni kell

Történelmünk során, ahogy az ember társadalma fejlődött, használati tárgyaink, berendezéseink is mindig egyre modernebbek lettek, sok talán szinte teljesen felismerhetetlenné vált, a formák letisztultak, a trendek jöttek mentek, azonban életünk egy területe alig változott: a beltéri ajtók.

Amíg bútoraink mind formát és méretet váltottak, néha funkciót is, addig ezek a nyílászárók nagyjából változatlanok maradtak. Egy fából készült lemez, ami elhatárol egymástól két helyiséget. Az anyagot sokáig lecserélhetetlennek hitték, hiszen a fém túlságosan nehéz, a műanyag pedig túlságosan idegen. Ezt változtatta meg gyökeresen az MDF ajtó megjelenése.

Mi is az az MDF, és miben különbözik a fától? Meglepő lehet, de nem annyira sokban: az alapanyaga maga a fa, amely őrleményét műgyantával keverik össze, hogy egy olyan anyagot kapjunk, ami egyszerre modern és a természetben gyökerezik. Emellett a népszerűségének oka, hogy kiküszöböli az eredeti anyag szinte minden hibáját, sűrűbb, könnyebb megmunkálni, ez pedig alacsonyabb árakat és hatékonyabb gyártástechnológiát jelent.

Az anyag mellett, a felépítés és a felületkezelés is változott. Az MDF ajtók keretes szerkezetűek, a keretet pedig sok esetben papírráccsal, esetleg lyukfúrt faforgácslappal, vagy styrofoam betéttel hézagolják ki, a távtartás miatt. A végső elem egy MDF lemez, ami elég vastag ahhoz, hogy marásmintákat, krómcsíkozást, üvegezést fogadhasson be. A felületkezelési módszer típustól függően változhat. A fő típusok a következők:

Dekorfóliás: ahogy a neve is mutatja, ezt dekorfólia fedi, szerkezete könnyű, olcsó, habár nem ad sok lehetőséget a konfigurálásra. Gyors, egyszerű, megbízható megoldás.

CPL felület: egy melamin akril réteg kerül az MDF ajtó külsejére, amely rendkívül strapabíró, ütés, valamint kopásálló, kiállva a legtöbb próbát, aminek egy átlagos háztartás alávetheti. Ára több, mint a dekorfóliás terméknek, de magasabb minőséget, és több lehetőséget is biztosít.

Festett: a név magáért beszél! Az ajtó felületére több réteg, jó minőségű festék kerül, amelynél a teljes RAL színskála a vásárló rendelkezésére áll.

De ez még közel sem minden! Az egyes típusokról, azok lehetőségeiről többet is megtudhat honlapunkon, vagy esetleg személyesen, vagy telefonon érdeklődve munkatársainknál!

vissza