Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

MDF beltéri ajtó... értem, de mi a fene az az MDF

 

MDF beltéri ajtó... értem, de mi a fene az az MDF

Sokan tudják, hogy létezik olyan, hogy MDF beltéri ajtó, de azt már kevesebben, hogy mi is az az MDF. Az MDF egy rövidítés, mely az angol

medium-density fibreboard kijejezést takarja, azaz közepes sűrűségű farostlemez.
De vajon ebből készül a teljes ajtó?
A válasz nem. A beltéri ajtók általában egy lécvázra épülnek, melyben polisztirol vagy papírrács betét van és erre kerül rá ajtó típustól függően a 2 - 6 mm vastagságú MDF lap.
Az MDF lap nagy előnye, hogy a faforgácslappal szemben könnyen elérhető a sima felület, könnyen megmunkálható. Ebbe a lapba kerül bele adott esetben a marásminta (a vákuumfóliás és a festett ajtóknál), és erre kerül rá a fólia vagy a festék.
CPL és dekorfóliás beltéri ajtók esetében a marás nem lehetséges, mert a fólia nem tudja felvenni a marásminta formáját ennél a technológiánál, csak a vákuumosnál.

Visszatérve az MDF-re, tehát úgy készül, hogy a faforgácsot apró szemcseméretűre darálják, gyantával keverik és magas nyomáson összepréselik. A HDF is hasonlóan készül, azonban a HDF anyagot nagyobb nyomáson préselik, ezért a szerkezete sűrűbb lesz.

Az MDF vagy HDF felületek furnérral is bevonhatók, így készíthető belőle furnérozott beltéri ajtó, mely magas minőségérzetet kelt.

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást MDF belső ajtókkal kapcsolatban.

Ingyenes visszahívás beltéri ajtókkal kapcsolatban

Név *:
Telefonszám *:
Mivel kapcsolatban érdeklődik? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Móka Miki2016.10.23. 22:51

Azt hittem, hogy a Magyar Demokrata Fórum. :D