Gyakori kérdések

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Megosztás

Mit mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét?

 

Mit mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét?

Ha ez az ajtó beszélni tudna...! Sokszor hangzik el ez a felkiáltás, ami szinte olyan mélyen kultúránk részévé vált, mint a termék, amiről beszél. Ez a dolog rég velünk van, elhatárol minket, elzárja a házunk egyes helyiségeit egymástól, hogy önálló tereket alakíthassunk ki. De valamikor a huszonegyedik század elején olyan paradigmaváltás történt, ami jelentősen megváltoztatta azt, ahogy nézünk erre a termékre: megjelentek az MDF beltéri ajtók.

A természetes fából készült nyílászárók sokáig egyeduralkodónak számítottak a nyílászáró piacon. Ezt a szériát törte meg az MDF anyag megjelenése, ami forradalmat hozott az iparban. Rengeteg típus alakult ki, a legnépszerűbb mégis a CPL ajtó, ennek pedig számos oka van.

Mit adhat ez a típus, amit a többi, a dekorfóliás, festett, a vákuumfóliás nem? A válasz egyszerű: középutat. Olyan minőséget, ami amellett, hogy jó, megfizethető is. Lehetőséget arra, hogy termékünk úgy nézhessen ki, ahogy csak mi akarjuk: kérhetünk marást, dekorcsíkot, különböző anyagmintákat, merevítő belső betéteket - a kipróbált, megbízható papírrács helyett kérhető például egy erősebb, sűrűbb lyukfúrással könnyített faforgácslap, ami még erősebb tartást biztosít.

Szeretnénk fényt beengedni helyiségeinkbe, vagy kilátni a szobából, irodából? Kérhetünk üvegbetétet is nyílászárónk lapjába. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ezt javarészt maga a nevet adó CPL ajtó teszi lehetővé, ami egy laminátum réteg, a nyílászáró felületén.

Egy különleges műanyagból, melamin akrilból készül, rendkívül strapabíró, és szinte teljesen személyre szabható: több mint hatvan féle színből válogathatunk, de elérhetőek speciális minták, úgynevezett intarziák is, amelyek a szálirány változtatásával teszik játékossá a felületet.

Emellett, fontos megemlíteni azt is, hogy ez a rengeteg lehetőség rendkívül jutányos áron lehet a miénk, ráadásul gyorsan, szezontól függően akár két-három hét alatt elkészülhet új termékünk.

Tehát mit is mondott a CPL ajtó, amikor leváltotta fából készült elődjét? Semmit. Nem is kellett mondania semmit. Elég volt megelégedéssel és büszkén néznie, hiszen az erényei és az ára mind magukért beszéltek.

vissza