Gyakori kérdések

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Egyre népszerűbb a kétszárnyú beltéri ajtó

 

Egyre népszerűbb a kétszárnyú beltéri ajtó

Furcsa korban élünk. Első kézből tapasztalhattuk a változásokat, főleg azt, ahogy régi, jól bevált eszközöket és tárgyakat és technológiákat lassan kiűzi a piacról az új, modern, de végül mégis egyszerűbb vívmányok. Ezen jelenségnek nagyon érdekes vetülete, hogy ahogy valami eltűnik, népszerűtlenné válik, kis idő elteltével, más formában, de visszatér. Ez történt a kétszárnyú beltéri ajtóval is.

Manapság egy érdekes trend uralja a nyílászárók világát: a modern külső és elgondolás. Minél egyszerűbb, annál jobb, gyorsan elkészül, modern anyagokból. Ez a hozzáállás több olyan terméket is kiszorít a piacról, amelyek nagyon népszerűek voltak régebben, például ilyen a kétszárnyú beltéri ajtó, amely az MDF nyílászárók megjelenésével lassan peremre szorult.

Azonban a technológia utolérte magát, így ez a típus is szép lassan visszakúszott a köztudatba. Mi tette ezt lehetővé? Nos, érdemes az átlagos MDF alapanyagú nyílászárók szerkezeténél kezdeni. Az MDF, vagy Medium Density Fibreboard, egy afféle mesterséges faanyag, amely hatalmas teret hódított magának a huszonegyedik században. Faőrlemény és műgyanta összekeverésével készül, az így kapott anyag pedig habár természetes alapokon nyugszik, mégsem rendelkezik a természetes fa számos kiküszöbölhetetlen gyengeségével.

Ez adja a belső nyílászárók vázszerkezetét, amelybe kerül egy távtartó/merevítő anyag, sok esetben papírrács, vagy lyukfúrt faforgácslap. A burkolat szintén MDF, annak borítása pedig már az Ön igényétől függően lehet vákkumfóliás, vagy festett.

A kihívás az ilyen nyílászárók készítésében, hogy a nyíló könnyebben, biztosabban zár egy belső osztásra, mint egy másik nyílóra, viszont sok esetben ez a belső osztás pontosan útban van, hiszen a teljes nyílás szükséges lenne, bármiféle célból. Ajtóknál amúgy sem túl praktikus belső osztást alkalmazni. Kellett némi idő, mire a modern nyílászárók is elérték azt a fejlettséget, de végre itt tartunk.

De miért is van akkora igény a kétszárnyú beltéri ajtóra? Az ok egyszerű: az a helyiség, ami régen is ekkora nyílászárót kívánt meg, most is ezt igényli. A lehetőség immár adott, ha erre van szüksége, ne habozzon felkeresni munkatársainkat!

vissza