Gyakori kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Kérhetek-e üveges beltéri ajtót?

Legtöbb beltéri ajtómintánk elérhető üveges változatban is. Üvegezett ajtók esetében már választhatóak az edzett üveggel osztott ajtólapok, és a teljes egészében edzett üveg ajtólapok is.  

Megosztás

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

 

Kopás, sárgulás, évenkénti átfestés? Megoldás a fehér beltéri ajtó!

Talán minden háztartás számára ismerős lehet az érzés, amikor látjuk megfakulni az ajtóinkat: fényüket, színüket vesztik, ilyenkor pedig nincs mese, venni kell egy doboz festéket és ecsetet, vagy hívni egy szakembert, hogy fesse újra, csak azért, hogy jövő ilyenkor megismételhessük ugyanezt a folyamatot. Senki nem kedveli ezt, időt és pénzt rabol, de sajnos nem lehet másképp... vagy mégis? Ismerkedjünk meg a festett fehér beltéri ajtóval!

A fehér szín a legkeresettebb a festett beltéri ajtó kategóriában. Tisztázzuk, mi is ez! Ez a típus egy festett felületű, MDF anyagból készült termék. Ahogy azt lefektettük, a belső vázuk alapja egy nagy anyagsűrűségű faforgácslap, ami kiküszöböli az igazi rengeteg gyengeségét.

Ebbe távtartási, merevítési célokat szolgáló szerkezeti elem kerül, ez lehet akár lyukfúrt faforgácslap is, hasonló a bútorgyártásban használthoz. Az egészet egy MDF lap fedi le, amely elég vastag ahhoz is, hogy bármilyen minta marható legyen bele.

Ezután a felület megkapja azt a kezelést, aminek a nevét köszönheti: több rétegnyi kiváló minőségű festék kerül fel rá, amely a színét adja majd. Érdekesség, hogy minden egyes réteg száradása után a felületet alaposan meg kell csiszolni: bár az MDF nem igazi fa, mégis felállnak a kósza szálak a nedvesség hatására. Ennek eredményeként, a legvégső felület tükörsima lesz, és az is marad.

Miután otthonunkba kerül, pár év után meglepve tapasztaljuk majd, hogy ezt a terméket nem kell többé felületkezelni, festeni, vagy újracsiszolni: a lap több év elteltével is ugyanolyan lesz vizuálisan, mint amikor leszállították nekünk. Rengetegen félnek a sárgulástól - ami valljuk be, igazi problémát jelentett a régi, többször újrazománcozott felületek esetén. Ez a probléma itt nem áll fenn, ugyanis a festék a legmodernebb szabványoknak megfelelően készül, és kerül a nyílászáróra.

Az, aki fehér beltéri ajtót vásárol otthonába, nyugodt lehet, hogy az fehér is marad és nem kell a felújítással bajlódnia.

vissza