Gyakori kérdések

Mi van akkor, ha az én ajtóm nagyobb, mint 100 x 200 cm?

Nyugalom! Ezt is meg tudjuk oldani, igaz, némi felár ellenében.  

Egyedi méretben tudok beltéri nyílászárót rendelni?

Természetesen. Semmi akadálya az egyedi méretű beltéri ajtó gyártásának. Ez alól csak a fóliás és a dekorfóliás belső ajtóink képeznek kivételt.  

Ki építse be a beltéri ajtót?

Beltéri ajtóinkat akár Ön is beépítheti, de amennyiben nem járatos a témában, javasoljuk, hogy az ajtókat szakember építse be. Lehetőség szerint már a megrendelésre kerülő belső ajtó méretezését is bízza rá, így az esetleges rossz mérésből eredő ajtóméret problémáknak felelőssége nem Önt, mint megrendelőt terheli.  

Hogy állapítjuk meg egy ajtó nyitásirányát?

A beltéri nyílászárók nyitásirányát úgy állapítjuk meg, hogy szembe állunk az ajtóval olyan módon, hogy az ajtó felénk nyíljon. Ha ebben az esetben a pántok jobb oldalon, illetve a kilincs bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk. Ha a pántok bal oldalon, a kilincs pedig jobb oldalon található ajtónkon, akkor azt balos ajtónak nevezzük.  

Mennyi a nem szabvány méretű beltéri ajtó felára?

Jó hírem van, nyissunk pezsgőt. Fóliás és dekorfóliás belső ajtóinkon kívül mindegyik típus felár nélkül készíthető egyedi méretben, akár 100 x 210 cm méretig, és 15 cm falvastagságig.  

Megosztás

Szempontok WC ajtó választásához

 

Szempontok WC ajtó választásához

A lakás méretétől függ, hogy milyen lesz az ideális WC ajtó számunkra. Kisebb alapterületű helyeken a mellékhelyiség méretén szoktak spórolni a tervezés folyamán, ezért nem mindegy, mit választunk.

Egyfelől adottak a megszokott, átlagos beltéri ajtók erre a funkcióra. Ilyenkor ugyanolyan nyílászáró lesz elhelyezve a mellékhelyiségbe, mint a lakás többi részében. Ez alól kivétel, ha máshol mondjuk üveges változatok vannak beépítve; nem feltétlenül szeretnénk azt, hogy áttetsző felület legyen ezen a helyen, azonban könnyedén választhatunk ezzel összhangban lévő, teli változatokat. Másik lehetőség erre a célra egy harmonikaajtó, amellyel sok területet lehet megspórolni, bár ez nem feltétlenül ideális a mellékhelység térelválasztása szempontjából.

Azonban nem mehetünk el amellett, hogy mi történik a WC ajtó mögött. Ha van hely, ahol fontos a csend és a béke, az ez. Ilyen szempontból jó, ha egy jól megszokott nyílászáró véd meg minket a külvilágtól. A legjobbak erre a célra a CPL és festett termékek, mivel ezek hangszigetelési képességei meglehetősen jobbak, mint a dekorfóliás változatoké. Ez a két típus belül olyan anyaggal van kitöltve, amely elég tömör ahhoz, hogy jól felfogja a kintről érkező hangokat. Ilyen a tömör faforgács vagy a styrofoam.

Fontos megemlíteni, hogy a mellékhelységek sok esteben a lakás legpárásabb részei, főleg, ha a WC egy helységben van a fürdőszobával. Nem kell aggódnunk a nyílászáró nedvesség miatti eldeformálódásától, hiszen az MDF alapanyag, amiből ezek készülnek, nagyon jól kizárják a vizet.

Mivel kis helyiségről van szó, a WC ajtó nyílási iránya is fontos. Mivel senki sem szeret szorongani, miközben bezárja, vagy éppen kinyitja, érdemes úgy rendelni ezeket a nyílászárókat, hogy kifelé, a lakás többi része felé nyíljanak. Az, hogy előzőleg milyen irányba nyílt, nem számít az új beépítése szempontjából.

A zavartalanság érdekében jól jön, ha egy egyszerű zár is van rajta. Természetesen lehetőség van arra, hogy kulccsal zárjuk ezt a helyiséget, de vannak ennél egyszerűbb megoldások is. A legegyszerűbb, ha fordítós zárat használunk. Ennek a kinézetét jól ismerhetjük közintézmények mellékhelyiségeiből, ahol egyszerűen a bezárást követően csak el kell fordítanunk egy apró fémdarabot. Működése egyszerű, gyors, és könnyen kézre áll.

Amennyiben további kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza